Cât costă parcarea care te poate scăpa de haosul traficului din București

Cât costă parcarea care te poate scăpa de haosul traficului din București
Sursa: Facebook/Metrorex

Parcarea construită de Metrorex în zona Străulești este gata și urmează să fie deschisă pe 12 noiembrie. Este primul terminal multinodal al Metrorex de acest tip din București și pune la dispoziție sute de locuri de parcare.

Terminalul multinodal de la Străulești va fi deschis luni, 12 noiembrie, la ora 11:00. Parcarea oferă 660 de locuri pentru autoturisme, plus o sală de așteptare pentru călătorii care aleg apoi să-și continue drumul cu transportul public.

Odată cu parcarea, vor fi puse în funcțiune și depoul cu o suprafață de 11.000 metri pătrați și 13 linii de garare și pentru reparații. De asemenea, au fost amenajate și spaţii verzi adiacente drumurilor de acces, dar şi un teren de sport.

Metrorex a anunțat inaugurarea parcării printr-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a instituției, unde au fost puse și câteva imagini cu cea mai nouă realizare a companiei.

Tariful pentru un loc de parcare este de un leu pe oră, dar conducerea Metrorex se gândește să introducă și un abonament, pentru că ar fi prea mare taxa dacă cineva chiar se gândește să-și lase mașina la marginea Bucureștiului ca să contribuie la decongestionarea traficului din Capitală.

Luna trecută se anunțase că parcarea va găzdui 650 de locuri, dar, se pare că Metrorex a fost mai generoasă și a mărit spațiul (sau a fost doar o informație greșită).

„Lucrările au fost terminate pe 18 iulie şi s-a întârziat pentru că nu au fost gata toate documentele. Pe data de 11 octombrie s-a întrunit comisia şi a început recepţia pentru terminarea lucrărilor. […] Programul nostru este făcut ca, până la sfârşitul lunii, să terminăm inclusiv punerea în funcţiune, iar în noiembrie parcarea să devină funcţională”, a declarat Dumitru Sodolescu, directorul general al Metrorex.

Întregul proiect a costat 160 de milioane de lei, fără TVA și a fost finanțat din bugetul de stat. Metrorex are de gând să construiască și linia de metrou spre Aeroportul Otopeni (Magistrala 6 – M6).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI