Metrorex face reparații la Piața Unirii. Toți călătorii care merg cu metroul trebuie să afle

Metrorex face reparații la Piața Unirii. Toți călătorii care merg cu metroul trebuie să afle
Metrorex demaraează noi proiecte de modernizare a infrastructurii

Compania Națională Metrorex anunță că-și continuă procesele de modernizare a stațiilor de metrou în următoarea perioadă. Un nou proiect de modernizare a fost anunțat pentru stația Piața Unirii, începând de săptămâna viitoare. Recomandarea oficialilor pentru călători este să folosească celelalte căi de acces în cele două stații. Începând de luni intrarea în stația Piața Unirii, dinspre intersecţia Splaiul Independenţei cu Bd. Dimitrie Cantemir – Hotel Horoscop, va intra în procesul de reparații și modernizare.

Metrorex demarează noi proiecte de modernizare a infrastructurii

Metrorex și-a mărit în ultimii ani infrastructura de metrou prin construcția unei linii noi de 1,89 km, în partea de nod a Bucurestiului, în zona Parcului Bazilescu și zona Strănlești. De-a lungul acestei noi porțiuni de linie, proiectul a adăugat și două stații: stația de metrou Laminorului și stația de metrou Străulești. Ulterior, după mai bine de 10 ani, Metrorex a reușit finalizarea noii linii ce leagă cartierul Drmul Taberei de restul orașului.

Anul acesta Metrorex a inaugurat primul dintre cele trei segmente ale celei de-a cincea linii de metrou din București, M5, care leagă cartierul Drumul Taberei de centrul orașului, pe 13 septembrie.

Aceasta este prima linie de metrou construită de la zero în București de la căderea comunismului în 1990. Licitațiile pentru secțiunea de 7 km ale liniei de metrou M5 au început în 2008, iar grupul italian Astaldi, câștigătorul licitației, a început lucrările în 2012. Costul segmentului a fost de 700 milioane euro. Noua linie include în prezent zece stații și deservește una dintre cele mai mari zone rezidențiale din București.

După inaugurarea acestui segment de M5, rețeaua de metrou din București va ajunge la 78 de kilometri și 63 de stații de metrou. La finalizare, linia de metrou M5 va avea trei secțiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, care traversează partea centrală a Bucureștiului, și Iancului – Pantelimon,în partea de est a capitalei.

Compania își modernizează și stațiile de acces. De luni stația Piața Unirii

În tot acest timp compania a demarat și ample proiecte de reparații și modernizări a infrastructurii existente. În ultimii ani s-au instalat sisteme noi de acces către peroane, și s-au montat acolo unde s-a putut noi scări rulante de acces.

Așa se face că Metrorex anunță un amplu proces de reparații și modernizare a accesului la stația Piața Unirii, dinspre intersecţia Splaiul Independenţei cu Bd. Dimitrie Cantemir – Hotel Horoscop. În comunicatul publicat pe site-ul companiei se anunță și data de la care se va începe acest proces.

„Metrorex informeaza ca, in perioada 27.09 – 03.10.2021 (inclusiv in zilele de weekend), la accesul B al statiei de metrou Piata Unirii 1 (situat la intersectia Splaiul Independentei cu Bd. Dimitrie Cantemir – Hotel Horoscop) se vor desfasura lucrari specifice de decopertare a plafonului fals din statie.

Pe toata perioada lucrarilor, zona va fi supravegheata de catre personalul specializat Metrorex si securizata cu banda de semnalizare. In perioada mai sus mentionata, calatorii sunt rugati sa acceseze statia de metrou Piata Unirii 1 prin accesul A al statiei sau prin celelalte intrari disponibile ale statiei de metrou Piata Unirii 2. Va multumim pentru intelegere si va prezentam scuze pentru disconfortul creat!”, se spune în comunicatul emis de directorul companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI