Metoda neobișnuită prin care a fost salvat un bărbat din comă alcoolică

de: Diana Radu
18 01. 2019

Pe principul cui pe cui se scoate, un bărbat care putea să moară din cauza alcoolului a fost supus unei intervenții chirurgicale în care medicii au fost nevoiți să pompeze o cantitate impresionantă de bere în corpul său.

Nguyen Van Nhat, în vârstă de 48 de ani, a fost dus la un spital din provincia Quang Tri în comă alcoolică, cu un nivel al alcoolului mult mai ridicat față de cât poate corpul uman să ducă. Alcoolemia din sângele lui era cu mult mai mare față de cea normală.

Șeful Secției de Terapie Intensivă a declarat că, nivelul de metanol din sângele bărbatului era de 1,119 ori mai mare decât limita normal. Astfel, pacientului i s-a administrat în stomac cinci litri de bere, pentru a încetini procesarea metanolului de către ficat.

Metanolul se transformă în corp în formaldehidă, care apoi, devine acid formic. Acesta poate provoca orbire și, în cazuri extreme, poate face rinichii să cedeze.

Doctorul a explicat că bărbatului i s-a administrat câte o bere la fiecare oră, iar după un total de cinci litri de bere, pacientul a fost complet conştient. Asta, pentru că, potrivit medicilor, stomacul şi intestinele unei persoane continuă să elibereze alcool în sânge chiar dacă persoana este inconştientă sau s-a oprit din băut, iar pentru o perioadă de timp, nivelul alcoolului din sânge continuă să crească.

Medicul i-a administrat pacientului bere pentru a preveni formarea acidului formic şi pentru a avea suficient timp pentru dializă. Astfel, bărbatul a fost salvat de la moarte cu cinci litri de bere a fost externat din spital după trei săptămâni.

„Terapia cu 15 doze de bere e neobișnuită, dar bine cunoscută. Poate că medicii din Vientam nu au avut altă formă de alcool la îndemână”, a declarat Doctorul Hans-Jörg Busch, de la Universitatea din Freiburg.