16 ian. 2019 | 19:33

De ce pacienții din spitale ar putea primi brățări de urmărire

Știri generale
De ce pacienții din spitale ar putea primi brățări de urmărire

Pacienții din tot mai multe spitale sunt identificați după un cod de bare, imprimat pe o brățară electronică, ce este purtată la mână și permite personalului medical să identifice o serie de date medicale despre bolnav. Astfel, sistemul ușureză munca medicilor, dar și a asistentelor.

Datorită acestot dispozitive asistentele nu vor mai pierde timpul printre hârtii şi pot îngriji mai mulţi bolnavi. De asemenea, pot afla de ce tratament are nevoie pacientul mult mai repede, prin intermediul brățării, care stochează fișele medicale ale fiecărui pacient.

Cum funcționează sistemul

După ce se prezintă la Urgenţe şi se internează, pacienții primesc brăţări electronice pe care sunt stocate date importante despre ei. Dispozitivele au un cod de bare, pe care asistentele îl scanează şi află în câteva secunde fișa bolnavilor şi tratamentul care trebuie administrat.

Pacienții sunt muțumiți de acest dispozitiv, despre care spun că este efiecient, la modul ca nu se pot face confuzii între pacienți, diagnostice, tratament. Și asistentele se declară mulțumite de brățări. Ele spun că, fiecare pacient are nevoie de consumabile, care trebuiau descărcate pe fiecare procedură și care dura în jur de zece minute, acum e vorba de un click.

„Avem secții cu deficit de personal la asistente și atunci trebuia să găsim o metodă de a ușura mult mai mult munca acestor asistente”, a declarat Cătălin Rotea, director Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Consiliul Judeţean Olt a alocat 70 de mii de lei pentru acest sistem. Braţările electronice pentru pacienţi se folosesc de aproape doi ani şi la Spitalul Municipal din Suceava. Graţie lor, au scăzut erorile medicale şi tratamentele administrate greşit, spun reprezentanţii unităţii sanitare.

„Pacientul poate fi identificat cu uşurinţă atunci când există o solicitare, iar pacientul nu poate să comunice. Eliminăm confuzia care poate apărea atunci când într-un salon există doi pacienţi cu acelaşi nume. Data naşterii este al doilea element care îi diferenţiază”, a declarat Dragoș Vicoveanu, bioinginer Spitalul Judeţean Suceava.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj, sunt două tipuri de brăţări, pentru a diferenţia cazurile grave de cele mai uşoare. De asmenea, la acest spital se folosesc anual 50 de mii de astfel de brăţări electronice.

„Sunt braţările albe pentru toţi pacienţii şi brăţările roşii care sunt pentru cei cu risc de cădere și personalul să poată identifica vizual, uşor, care sunt cei cu risc de cădere”, spune Eva Kis, director medical Spitalul de Urgenţă Cluj-Napoca.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro