Curățarea aragazului poate fi o adevărata bătaie de cap după de ați gătit. Chiar dacă la final vă bucurați de o masă delicioasă, gândul că trebuie să curățați aragazului nu este tocmai plăcut. Din fericire, există o metodă foarte simplă de a-l curăța.
Este important să păstrăm mereu aragazul curat, deoarece este locul în care preparăm mâncarea. Dacă nu este curățat la timp, poate deveni casa multor bacterii. De asemenea, de-a lungul timpului, resturile rămase pot provoca pete permanente.
Indiferent dacă aveți o plită pe gaz, electrică sau din sticlă, aceste sfaturi de curățare vă vor ajuta să păstrați suprafața strălucitoare. Metoda pe care o vom prezenta este foarte simplă și veți scăpa chiar și de petele uscate, fără a fi nevoiți să frecați anevoios aragazul.
În primul rând, veți avea nevoie de orice soluție de curățare pentru aragaz. Pulverizați soluție cum o faceți de obicei atunci când curățați aragazul, după care puneți peste mai mult șervețele de hârtie, într-un strat subțire, până acoperiți tot aragazul.
Mai apoi, pulverizați din nou și peste șervețele și lăsați soluția să acționeze timp de circa 3 minute sau cât scrie pe eticheta produsului pe care l-ați folosit. La final, îndepărtați șervețelele și veți observa că aragazul dumneavoastră este curat.
Ar trebui să ștergeți plita după fiecare utilizare pentru a îndepărta scurgerile și resturile de la gătit. Petele de murdărie proaspete sunt mult mai ușor de curățat în comparație cu grăsimea și petele care au rămas o perioadă lungă de timp.
Țineți cont de aceste sfaturi pentru a vă asigura că plita dumneavoastră rămâne strălucitoare între curățările profunde: