Metoda genială pentru a păstra slănina proaspătă mai mulți ani. Trucul secret pe care trebuie să îl afle lumea
Care este metoda genială pentru a păstra slănina proaspătă mai mulți ani. Trucul secret pe care trebuie să îl afle toate lumea. Slănina este un aliment delicios și la mare căutare pe timp de iarnă. Însă este important să știi cum se depozitează corect, ca să te poți bucura de savoare chiar și pentru mulți ani.
Metoda genială pentru a păstra slănina proaspătă mai mulți ani
Astfel, slănina se ține cinci sau șase zile la sare, după care se scoate la fum și se lasă câteva zile sau maximum trei săptămâni, după gust. Dacă afară este foarte cald, spre exemplu 13 grade C, ea nu se ține decât câteva zile, pentru că se va altera.
Trebuie să știi că există două metode eficiente ca să depozitezi slănina, pentru a te bucura de savoarea ei chiar și ani de zile.
Pentru prima metodă de a păstra slănina ai nevoie de o hârtie de copt clasică, de culoare închisă, sare de salină, neiodată, de calitate. Calitatea sării adăugate la slănină este un aspect esențial, dacă nu se folosește sarea potrivită, slănina nu o să aibă un gust bun.
Apoi, ai nevoie de un vas în care să depozitezi slănina. Metoda de păstrare este una pe termen scurt, dar cu maximum de savoare.
Metoda prin care slănina se păstrează până la cinci ani
Slănina se pune în hârtia de copt, după care se pune sare din belșug și se poate acoperi totul cu sare, se împachetează bine și se depozitează. Folosind această metodă, slănina își păstrează pe o perioadă de un an de zile gustul autentic.
Cel mai bine este să o păstrezi într-un loc răcoros, de preferat într-un beci. Nu se recomandă metoda persoanelor care locuiesc la bloc, întrucât vara este foarte cald, iar slănina se va strica.
A doua metodă de păstrare a slăninei vizează păstrarea slăninei până la cinci ani. Ai nevoie de pungi din plastic în care să pui bucățile de slănină. Se taie bucăți de 20-30 cm și se pun în pungile din plastic, având grijă să scoți aerul, pe cât posibil, din pungă, și să o închizi ermetic, cu un nod. Se pune apoi slănina la congelator, împachetată în pungi.
Atunci când o vei scoate de la congelator, slănina va fi foarte tare. Dezavantajul este că după ce se decongelează slănina, în proporție de 20%, i se modifică gustul, dar se poate păstra așa între 2 și cinci ani.