Cum faci acasă slănină în saramură. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească

Cum faci acasă slănină în saramură. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească
Cum prepari cea mai buna slanina in saramura

Cu siguranță, slănina este unul dintre preparatele tradiționale care nu trebuie să lipsească la masa de Crăciun. În plus, este ușor de preparat și foarte apreciată de către gurmanzi. Cea mai simplă rețetă de slănină în saramură este la fel ca cea preparată de bunici.

Ingrediente slănină în saramură

  • 1 kilogram de slănină (cu șorici și putină carne)
  • 10 căței de usturoi, pisați
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură boabe de piper
  • 3 boabe de ienibahar
  • apa
  • sare pentru murături
  • Cum se prepară slanina în saramură

Mod de preparare slănină în saramură

Mai întâi trebuie să speli bine slănina și apoi să o tai în bucăți potrivite. Apoi trebuie să o adaugi în mai multe borcane mici sau într-un borcan mai mare, după cum preferi. Borcanele se umplu apoi cu apă ca să măsori cantitatea necesară de saramură, de accea trebuie să folosești un pahar gradat. Se adaugă într-o oală cantitatea necesară de apă, iar pentru fiecare 300 ml de apă care sunt adăugați, se mai adaugă încă 100 de ml. Altminteri, din cauza procesului de evaporare al apei, o să ai mai puțină saramură decât credeai.

În oala cu apă se adaugă și piperul, foile de dafin și ienibaharul. Se lasă totul să fiarbă și să clocotească timp de două-trei minute. Se stinge apa și se adaugă sare. Pentru început, se adaugă două-trei linguri, cu vârf, la 300 ml de apă. Se amestecă bine ca să se dizolve. Se lasă apa să se răcească până când poți să ții mâna pe oală fără ca să te ardă.

Apoi, se testează apa dacă este suficient de fierbinte, folosindu-se un ou crud, care se adaugă în oală. Dacă oul se ridică la suprafață, înseamnă că apa este suficient de sărată. Dacă nu se ridică la suprafață, trebuie să-l scoți din oală și să mai adaugi sare. Poți să repeți acest procedeu până ce oul va sta la suprafață. Apoi, împarte usturoiul pisat în borcane, în cantitate egală, și umple apoi borcanele cu saramura preparată. Se agită bine borcanele și se lasă la frigider vreme de o săptămână. După această săptămână, se servește slănina alături de alte preparate tradiționale de Sărbători. Nu uitați că slănina în saramură se potrivește de minune alături de pâine de casă și de ceapă roșie sau usturoi ori muștar. Slănina în saramura nu trebuie să lipsească deci de la masa de Crăciun, fiind unul dintre preparatele tradiționale care se gătesc ușor și care dau gust sărbătorilor de iarnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI