Grădinile încep să prindă culoare atunci când florile au parte de lumina soarelui și apă suficientă. O plantă care nu ar trebui să lipsească din grădina este bujorul. Bunicii noștri aveau o metodă specială pentru a-i păstra înfloriți și colorați mereu.
Bujorii sunt flori foarte frumoase care emană un miros deosebit. La fel care orice altă plantă din grădina noastră, au nevoie de îngrijire specială și constantă.
Bunicii noștri foloseau doar două ingrediente naturale care ajută la prelungirea duratei de viață a acestor flori cu adevărat speciale. Aceștia foloseau apă rece și zahăr. Cum?
Ei bine, tot ce trebuie să faceți este să umpleți o vază cu apă rece, deoarece aceasta ajută la menținerea prospețimii florilor, dar și la încetinirea procesului de descompunere.
În apa rece adăugați o linguriță de zahăr. Zahărul oferă florilor nutrienți esențiali pentru flori și ajută la prelungirea duratei de viață. Este recomandat să schimbați apa din vas în fiecare zi, după care să adăugați o altă linguriță de zahăr în apa proaspăt schimbată.
Bujorul este o plantă perenă și frecvent cultivată în grădini, curți sau parcuri. Florile sale plăcut parfumate sunt îndrăgite de toată lumea. Bujorii înfloresc în fiecare an, de regulă, primăvara devreme.
Pentru a ne asigura că înfloresc frumos în fiecare an, trebuie să-i acordăm bujorului condițiile necesare. În primul rând, lumina este foarte importantă. Bujorul preferă locurile însorite, dar suportă foarte bine și umbra. Cu toate acestea, la umbră vegetează slab și uneori se usucă.
În ceea ce privește temperatura, este bine de știut că bujorul rezistă la temperaturile negative din perioada iernii, dar și la cele ridicate din timpul verii.
Solul trebuie să fie foarte bine drenat, deoarece este o specie sensibilă la excesul de apă sau la stagnarea apei în sol. De asemenea, el trebuie să aibă capacitatea de a reține apa.
Bujorii sunt relativi rezistenți la lipsa apei în sol în perioada de vegetație. Cu toate acestea, este recomandată udarea ocazională în perioada secetoasă. Este importantă asigurarea unei cantități potrivite de apă la începutul toamnei, atunci când se formează mugurii.