Metoda ”Accidentul” a dus-o la infarct: cum a fost înșelată o femeie din Vaslui

Metoda ”Accidentul” a dus-o la infarct: cum a fost înșelată o femeie din Vaslui

În urmă cu câteva zile, o femeie în vârstă de 64 de ani din Vaslui și-a pierdut viața. A făcut infarct din cauza unui apel telefonic prin care cineva încerca să o înșele prin metoda ”Accidentul”.

Metoda accidentului este o soluție de fraudare din ce în ce mai des întâlnită în România și pleacă de la o premisă simplă. Te sună cineva și îți spune că o persoană apropiată a pățit ceva. Îți oferă câteva detalii care să ofere verosimilitate relatării, precum locația în care se afla acum câteva ore, numele și alte particularități ușor de aflat. Persoana de la capătul firului are nevoie rapidă de bani pentru a-ți ajuta fiul, tatăl, sora sau bunica. Pentru că nu poți contacta persoana apropiată în acel moment, din varii motive, tinzi să crez întreaga poveste.

Din păcate, șocul la un asemenea set de circumstanțe a dus o femeie din localitatea Deleni, județul Vaslui, la infarct. Ea a murit pe prispa din fața casei după ce a vorbit la telefon cu niște persoane necunoscute. Conform soțului femeii decedate, aceștia i-au spus că nepotul ei a suferit un accident grav și trebuie să plătească 200 de milioane de lei pentru operație. Imediat după ce a închis apelul, i s-a făcut rău. Apelul s-a dovedit a fi fals.

Inițial, soțul doamnei din Deleni a răspuns la telefon, iar cel de la capătul firului s-a dat drept nepotul celor doi. A început povestea spunând că a căzut pe scări. „Apoi a zis altcineva, a zis doctorul, altul: , ”, a descris conversația soțul femeii. Bărbatul spune că apoi soția lui ar fi luat telefonul, să vadă despre ce e vorba, şi i s-a făcut rău. „A luat nevasta telefonul şi a mai vorbit şi ea. Ea e cu inima, a ieşit afară, a stat pe bancă, acolo a decedat. (…) A făcut infarct, ea suferea cu inima”, a mai declarat Vasile Tighici.

În mod evident, a sunat imediat la 112 pentru a chema salvarea. Din păcate, echipajul de la ambulanță a sosit prea târziu la fața locului și nu au putut decât să constate decesul. Poliștiți cercetează cazul din localitatea Deleni și au deschis un dosar de înșelătorie și ucidere din culpă.

„Acest caz nefericit din noaptea trecută e cauzat de mai mulţi factori, de aceste sentimente umane pe care le trăiesc oamenii, în special cei în vârstă, neajutoraţi şi neinformaţi. Metoda e cunoscută şi mediatizată, din păcate s-a întâmplat şi la noi în sat. (…) Dacă s-a sunat pe fix, vor fi soluţii să identificăm această persoană care a procedat de maniera asta”, a afirmat Doru Eşanu, primarul comunei Deleni din județul Vaslui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI