05 aug. 2023 | 17:05

Meteorologii nu au mai anticipat. Unde ninge ca în povești astăzi, 5 august

Vremea Meteo
Meteorologii nu au mai anticipat. Unde ninge ca în povești astăzi, 5 august
Unde ninge ca în povești astăzi, 5 august

Imagini greu de crezut că ar posibile în plină vară au fost surprinse recent. În timp românii se confruntă cu un nou val de caniculă, în alte regiuni a nins ca în povești astăzi, 5 august 2023.

Tablou de iarnă în plină vară

În timp ce în România ne confruntăm cu un nou episod de caniculă ce a adus temperaturi de aproape 40 de grade Celsius în multe regiuni ale țării, cei cu planuri de vacanță într-o țară ce nu se află la mare distanță și care este de ani buni în topul destinațiilor preferate ale turștilor pot avea parte de o mare surpriză.

Strat gros de zăpadă, viscol puternic, ce reduce mult vizibilitatea, și temperaturi scăzute. Acest tablou tipic de iarnă a fost surprins însă în plină vară, pe data de 5 august 2023, în Italia, în Munții Dolomiți, la o altitudine de peste 3.300 de metri.

Imaginile au fost redistribuite pe pagina de Facebook Meteoplus. În mai puțin de două ore de la publicare, înregistrarea video strânsese peste 14 mii de vizualizări și sute de reacții.

Te-ar putea interesa și: Anticiclonul care dă temperaturile peste cap. Anunţul făcut de ANM, vremea a luat-o razna

Caniculă și ploi torențiale în România

Între timp, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o alertă de tip cod galben de caniculă ce vizează cea mai mare parte a țării.

”Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi sud-estul Moldovei va fi caniculă, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, anunţă ANM.

Valorile maxime afișate sâmbătă de termometre se vor situa în intervalul 33-37 de grade Celsius.

Spre seară, unele județe sunt vizate și de un cod portocaliu de instabilitate atmosferică. De sâmbătă, 5 august 2023, de la ora 18:00, vremea se va strica în județele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj şi în zona de munte a judeţului Vâlcea şi Alba, unde se anunță ploi torențiale, vijelii puternice și grindină.

”Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) şi pe arii restrânse vijelii puternice şi grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…50 l/mp şi izolat de peste 70…80 l/mp”, a transmis ANM.

Te-ar putea interesa și: Vine toamna mai repede în România? Fenomenul meteo bizar care i-a contrariat pe specialiști. Maria Ghiorghiu: ”Vin ploi și vijelii”

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei lui
Unica.ro
Revenire de senzație în TV. Dan Diaconescu reînvie OTV-ul
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
Cutremur în tenis! Simona Halep a anunțat chiar azi, 2 octombrie
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro