Meteorologii, avertisment de ultimă oră. Vine gerul în România. Ce zone sunt vizate

Meteorologii, avertisment de ultimă oră. Vine gerul în România. Ce zone sunt vizate
Meteorologii, avertisment de ultimă oră

Primăvară întârzie să apară, iar vremea de iarnă continuă să ne dea bătăi de cap. Un val de aer rece urmează să lovească România. În majoritatea regiunilor se preconizează ploi, iar la munte sunt așteptate ninsori și lapoviță.

Primăvara se lasă așteptată

Luni, 22 martie, vom avea parte tot de temperaturi mici, conform Administrație Naționale de Meteorologie. Vremea se menține rece, cu precipitații în marea parte a țării. În toate regiunile se vor înregistra ploi, în special în est, sud și centrul țării. Ninsori se vor înregistra în zona de de munte, în cea mai mare parte. De asemenea, șoferii ar trebui să fie atenți deoarece vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, trecător în centrul țării, cu intensificări în est și nord-vest. În Moldova și estul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa între 0 și 1 grad. Pe litoral, temperaturile pot ajunge până la 10 grade. Cele minime vor fi cuprinse între -5 și 2 grade Celsius.

Pe 23 martie, marți, valorile termice vor fi sub normele caracteristice perioadei în majoritate regiunilor din România. Se vor semnala precipitații, iar cerul va avea înnorări. Acest lucru este valabil mai ales seara și noaptea, în nord și centru țării. La munte va ninge, iar în restul zonelor vor predomina ninsori. Vântul va avea intensificări, înregistrând viteze mai mari la munte, dar și în Moldova și Bărăgan. De asemenea, va fi ceață și pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi între 0 și 8 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade.

Vremea rece continuă

În Capitala va fi frig și va ploua. Vântul va avea intensificări în cursul zilei, iar cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade. Cele minime se vor încadra între -5 și -3 grade. În următoarele zile, vremea se va menține în continuare rece. Cel mai rece va fi dimineața și noaptea, la începutul intervalului. Pe parcursul zilei, temperaturile vor crește treptat. Miercuri, 24 martie, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată.

Pe 24 martie, vremea va fi deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile scăzute se vor înregistra, în special, în cursul nopții. Cerul va fi temporar noros, conform meteorologilor. Se vor înregistra ninsori slabe în regiunile din est, sud-est și centru țării. În sud-vest se vor semnala lapoviță și ninsoare, iar în restul țării vor exista precipitații doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, iar cele minime între -10 și -1 grad Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI