Meteo martie-aprilie 2021. Când se schimbă vremea în București și în țară

Meteo martie-aprilie 2021. Când se schimbă vremea în București și în țară
Meteo martie-aprilie 2021: când se schimbă vremea

Avem iarnă în toată regula în multe zone din țară. În Europa, vreme frumoasă găsim doar în sud-vestul extrem. În rest, vor fi înnorări și local precipitații sub formă de ploaie în regiunile sudice și vestice. Precipitații mixte vom avea în centru și prin est, iar în nord va ninge. La noi în țară, vremea este în general închisă. Așteptăm ninsori abundente în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde se va depuse un strat consistent de zăpadă. În ceea ce privește temperaturile, ele se vor menține reci, dominând și următoarea săptămână. Ele se vor retrage în majoritatea zonelor de la sfârșitul lunii martie, a anunțat ANM. Începutul lunii aprilie va primi Paștele cu mult soare.

Meteo martie – aprilie 2021

Săptămâna 22 – 29 martie 2021

În acest interval, valorile termice rămân mai scăzute decât specificul perioadei. Toate regiunile sunt vizate, îndeosebi cele centrale și zonele de munte. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sud-estice. În vest, nord-vest și centru va fi deficitar. În rest, va fi apropiat de cel normal pentru perioada în care ne aflăm.

Săptămâna 29 martie – 5 aprilie

La finalul lunii martie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații vor fi semnificativ mai mici în toate regiunile, dar în special în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 5 – 12 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general în jurul celor normale pentru această perioadă; numai în sud, sud-est și la munte este posibil să fie mai coborâte. Totodată, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar va avea o tendință ușor deficitară, mai ales la munte.

Cum va fi vremea în weekend?

Sfârșitul săptămânii păstrează vremea rece, ba chiar mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Va mai fi activ și codul galben de ninsori abundente și strat nou de nea, în zona montană, iar cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în est, în centru și în părțile montane și submontane. Și în Moldova, Transilvania, Maramureș și local în zonele deluroase din celelalte regiuni se vor mai semnala precipitații sub formă de ninsoare. În rest, pe arii restrânse, vor predomina ploile.