Meteorologii au revizuit prognoza meteo. Ce se întâmplă în weekend-ul 17 – 19 ianuarie

Meteorologii au revizuit prognoza meteo. Ce se întâmplă în weekend-ul 17 – 19 ianuarie
Cod galben de vreme rea. Ce zone vor fi afectate în acest weekend. Avertisment ANM

Specialiștii de la ANM au informat cum va fi vremea joi, 16 ianuarie 2020. Regimul termic va rămâne destul de ridicat pentru această perioadă. Temperaturile maxime ar putea ajunge chiar și la 10 grade Celsius în unele regiuni. Precipitațiile vor fi slabe cantitativ, iar probabilitatea mai mare de apariție va fi după data de 21 ianuarie.

Meteorologii au revizuit prognoza meteo ANM

Conform unui nou comunicat, emis de ANM, pentru data de 17 ianuarie se anunță schimbări termice, la nivelul întregii țări. Astfel că zonele de deal şi de munte vor avea parte de vreme frumoasã, cu cerul mai mult senin. În restul teritoriului va fi nebulozitate joasã şi ceaţã, persistente pe arii extinse în sud şi est, iar local şi în celelalte regiuni. Pe suprafeţe mici vor fi fulguieli sau burniţã, Vor exista şi condiţii pentru depuneri îngheţate (chiciurã şi cu o probabilitate mai micã de polei). Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, mai scãzute, spre -4 grade, în zonele cu ceaţã persistentã, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Meteorologii au revizuit prognoza meteo. Ce se întâmplă în weekend-ul 17 - 19 ianuarie
Meteorologii au revizuit prognoza meteo. Ce se întâmplă în weekend-ul 17 – 19 ianuarie

Ce se întâmplă în weekend-ul 17 – 19 ianuarie

În weekend-ul care vine, vom avea temperaturi scăzute, atât cele maxime, cât și cele minime, conform ultimei predicții ANM.

  • Vineri, 17 ianuarie, maximele se  vor încadra între -1 și 9 grade, iar minimele între -15 grade în Transilvania și cel mult 2 grade în zona litoralului și în Dealurile de Vest.
  • Sâmbătă, 18 ianuarie, în sud și în sud-est, vor persista nebulozitatea joasã şi ceaţa. Izolat şi trecãtor asociate cu burniţã sau fulguieli. Se vor crea astfel condiţii pentru depuneri îngheţate (chiciurã şi cu o probabilitate mai micã de polei). În restul României cerul va fi variabil, iar ceaţa va fi prezentã pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade, mai scãzute în depresiuni pânã în jurul a -16 grade.
  • Duminică, 19 ianuarie, vom avea parte de vreme închisã, cu înnorãri persistente şi local, mai ales la începutul zilei, ceaţã, în Moldova, Dobrogea, Muntenia, în cea mai mare parte din Oltenia şi Banat, dar şi în zonele depresionare din restul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade. Cele minime între -19 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI