Meteorologii au făcut anunţul. Ce se întâmplă cu vremea de sâmbătă, 14 noiembrie

Meteorologii au făcut anunţul. Ce se întâmplă cu vremea de sâmbătă, 14 noiembrie
Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică Sursa foto: Inquam/Cornel Putan

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 13-14 noiembrie, iar veştile sunt cât de poate de bune. Iată ce se întâmplă cu vremea începând de sâmbătă!

Prognoza meteo pentru weekend: Temperaturi mai mari decât media normal

Meteorologii au realizat prognoza meteo pentru weekend, iar vremea se anunţă a fi mai blândă decât de obicei. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, sâmbătă, 14 noiembrie 2020, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât media normală. Chiar dacă maxima se va situa la 13 grade Celsius, dimineaţa va fi ceaţă în mai toate zonele, iar pe tot parcursul zilei se anunţă cer noros în sud-estul teritoriului, unde local va ploua.

În ceea ce priveşte crestele montane, aici vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral. În general, maximele zilei vor fi cuprinse între 8 și 13 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -3 și 9 grade Celsius.

Duminică dimineaţă, se anunţă ceaţă în aproape tot teritoriul, aceasta fiind asociată cu burniţă sau ploi slabe. Maximele vor fi peste cele normale înregistrate la mijlocul lunii noiembrie în majoritatea zonelor, cu excepția celor unde ceața și norii joși vor persista. La nivelul întregii țări, temperaturile vor fi cuprinde între 7 și 15 grade Celsius. Cât despre minime, ele se vor situa între -4 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 8 grade Celsius pe litoral.

Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică
Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică

De luni, vine frigul în toată ţara

Dacă în următoarele zile ne vom putea bucura de o toamnă târzie, de luni, 16 noiembrie, vremea schimbă foaia. Săptămâna viitoare, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sud-estice. Vântul devine mai insistent în zonele de creastă, iar în depresiuni va fi din nou ceaţă, la începutul zilei.

De asemenea, meteorologii au anunţat că regimul pluviometric va fi excedentar pe tot parcursul săptămânii următoare, în special în regiunile sud-vestice şi montane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI