Meteo weekend 12-14 noiembrie 2021. Vremea neașteptată, ce temperaturi vor fi la final de săptămână

Meteo weekend 12-14 noiembrie 2021. Vremea neașteptată, ce temperaturi vor fi la final de săptămână
Prognoză pentru toamnă: cum va fi vremea în weekend-ul 12-14 noiembrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Cum va fi vremea în acest weekend? Românii au parte de o vreme neașteptată pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru weekend: vreme neașteptată în România

Specialiștii vin cu vești foarte bune pentru români. Acest final de săptămână ne aduce vreme bună, lucru îmbucurător pentru cei care au pregătite excursii în natură sau vor să își relaxeze mintea la o plimbare în parc. Cele mai crescute temperaturi se vor înregistra în zonele de deal, dar vom avea parte de vreme frumoasă și la munte.

Meteorologii indică faptul că noaptea și dimineața va fi mai rece. Se arată chiar și -7 grade Celsius în depresiuni, dar vom avea parte de valori termice negative în cea mai mare parte a teritoriului. Cu toate astea, zilele următoare vor fi însorite, bune de plimbare în aer liber.

Nori joși și ceață își vor face apariția în majoritatea zonelor, în special sâmbătă și duminică. Regiunile de sud și est vor fi cele mai vizate de aceste fenomene. În zilele menționate avem parte de o vreme în general închisă în regiunile extracarpatice din cauza acestor nori joși și a ceții.

Ce spun meteorologii?

„Noaptea și dimineața e rece. Au fost -7 grade în depresiuni, valori termice negative în mare parte din țară, dar nu mult sub 0, -2, -3 grade, sigur că ai curățat parbrizul de gheață, o să mai fie.

Una peste alta în zilele următoare e o vreme destul de cumsecade, în sensul că iată imaginile satelitare ne arată că semnele noroase majore sunt departe de noi, deci nu vom avea nori și precipitații, ploi semnificative.

Tot ce vom avea vor fi niște nori joși și ceață, în special dimineața, începând de mâine, dar în special sâmbătă și duminică, iar între regiunile țării sudul și estul vor fi cele mai vizate de aceste fenomene.

Adică sâmbătă și duminică chiar putem să vorbim de o vreme în general închisă în regiunile extracarpatice din cauza acestor nori joși și a ceții, care pot să persiste și toată ziua în unele locuri și din care poate să cadă burniță”, a declarat meteorologul Elena Corduneanu pentru dcnews.ro.

Temperaturi mai mari decât cele normale perioadei

La Târgoviște maximele vor fi de 18 grade Celsius în zonele de deal, lucru excepțional pentru această perioadă unde valorile ar fi trebuit să se oprească pe la 12-13 grade Celsius. În zonele de ceață consistentă și în nord vom avea totuși sub 10 grade Celsius.

„Valorile cele mai mari de temperatură le așteptăm în zonele de deal, nu la șes. Și la munte mari, dar bine, nu se vor compara valorile de la munte, de la Vârful Omu cu cele de la Târgoviște.

Normal că va fi mai cald la Târgoviște, putem să avem și 18 grade în zonele de deal. Putem să zicem că este caldă vremea pentru această vreme pentru că normal ar trebui să ne oprim pe la 12-13 grade.

Totuși, în zonele cu ceață consistentă și în nord putem să avem valori și de sub 10 grade. În Capitală, de pildă, și aici o să fie închis sâmbătă și duminică, în jur de 10-11 grade și cam fără soare, și un pic de burniță”, a mai detaliat specialistul.

Urmăriți Playtech.ro și pe