Meteo. Vremea se încălzește treptat. Unde vor fi temperaturi și de 20 de grade

Meteo. Vremea se încălzește treptat. Unde vor fi temperaturi și de 20 de grade

Vremea continuă să se încălzească și temperaturile ajung la normal pentru această perioadă. Meteorologii anunță vreme frumoasă, care continuă să se încălzească pe tot parcursul săptămânii.

Vremea se încălzește treptat

Vor fi 20 de grade duminică, urmate de 22 de grade luni și marți. Miercuri, vremea se răcește puțin și vor urma ploi în cea mai mare parte a țării, în timp ce la munte va ninge.

Spre seară și la noapte, în zonele vestice este posibil să plouă trecător. În sudul Banatului vântul își face simțită prezența, iar pe litoral vor fi 12 grade.

Conform ANM, valorile termice sunt în creștere ușoară, însă dimineața și seara vremea este mai rece decât în mod obișnuit pentru luna aprilie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, în timp ce valorile minime ating -8 grade în depresiunile intramontane și 6 grade în dealurile de vest.

În București, cerul va fi senin iar vântul va sufla slab-moderat. Temperatura minimă va fi în jurul a 0 grade, iar în zona periurbană vor fi condiții de brumă.

Începând cu 11 aprilie, vremea se apropie de valorile normale pentru această perioadă. Săptămâna viitoare meteorologii anunță vreme bună și o încălzire în toate regiunile. Totuși, cresc șansele de precipitații, iar în vestul țării temperaturile vor scădea.

Unde vor fi temperaturi și de 20 de grade

La mijlocul săptămânii, vremea din țară s-a răcit ca urmare a pătrunderii a unui aer rece dintre partea nordică și centrală a Europei. Joi au mai fost preiciptații slabe în regiunile intracarpatice, însă s-a arătat și soarele, iar vremea a rămas mai mică decât valorile normale pentru această perioadă.

La finalul săptămânii, vremea se îmbunătățește. Presiunea atmosferica va continua să crească, dar aerul rece va pleca din România, unde va veni un val de căldură din zona Mării Meditarane, potrivit ANM.

Pot fi ploi slabe izolat în sud-estul țării și fulguieli în zona Carpaților Orientali. Astăzi, continuă procesul de încălzire, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru aprilie. Maximele zilei vor fi între 12 și 20 de grade, dar se vor accentua înnorările în regiunile vestice și centrale, unde vor fi ploi slabe, iar în zonele montane vor fi lapoviță și ninsori.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI