Meteo. Vremea o ia razna în România. Ce se va întâmpla în București

Meteo. Vremea o ia razna în România. Ce se va întâmpla în București
Meteo. Cod Galben emis pentru ziua de sâmbătă

Weekend-ul, din păcate, nu aduce vești bune despre vreme. Astăzi, la ora 11:00, ANM a emis o nouă avertizare meteo de Cod Galben pentru întreg teritoriul României. Din păcate nici Capitala nu scapă de vreme rea în acest weekend. Așa că, dacă aveți planuri, ar trebui să implice și o umbrelă.

Meteo. Cod Galben emis pentru ziua de sâmbătă

Pentru începutul de weekend veștile nu sunt prea bune. Din punct de vedere meteo, astăzi vom avea parte de instabilitate atmosferică temporar accentuată, anunță ANM. Zonele vizate de noul Cod Galben sunt Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului.

Fenomenele meteo vor fi de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale. Tot aici vor fi și frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp. Zonele afectate preponderent de aceste noi fenmoneme meteo sunt  zonele de deal și de munte. Valabilitatea avertizării este pe tot parcursul zilei de sâmbătă, până la ora 21:00.

O altă avertizre de tip Cod Galben a fost emisă și pentru Crișana și Maramureș. Aici, în zonele montane, fvor apărea fenomene meteo extreme de averse însemnate cantitativ. Vor fi și descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și izolat 35-40 l/mp, mai anunță ANM. În aceste zone Codul Galben este valabil pentru ziua de mâine, 13 iunie, între orele 2:00 dimineața și 10:00.

Bucureștiul nu scapă de vreme rea

Pentru ziua de astăzi Capitala nu scapă de fenomene meteo extreme. ANM spune că în cursul după-amiezelor de sâmbătă și duminică vor fi perioade cu înnorări accentuate. Bucureștenii vor avea parte de averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10-20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Pentru aceste două zile temperaturile maxime vor fi de 23-26 de grade. Pentru luni,14 iunie, ANM anunță că temperaturile vor fi mai scăzute și se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 12 și 14 grade.

Duminică,luni și marți cantități însemante de apă

Începând de duminică, 13 iunie, și până marți, 15 iunie, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ. Nici de data asta nu scăpăm de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial. Fenomenele meteo de precipitații aduc și cantitățile de apă însemante ce vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp. Fenomenele meteo vor fi pregnante în perioada 13 iunie, ora 10:00 – 15 iunie, ora 23:00, mai anunță ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI