Meteo, vineri, 30 iulie 2021. Canicula persistă. Zonele din țară aflate sub cod portocaliu

Meteo, vineri, 30 iulie 2021. Canicula persistă. Zonele din țară aflate sub cod portocaliu
Meteo ANM pentru vineri. Care sunt zonele afectate de cod portocaliu

Specialiștii vin cu noi vești pentru ziua de vineri. Prognoza meteorologilor arată că nu scăpăm de valul de căldură sufocant care ne-a izbit toată săptămâna. Ce zone din România sunt sub avertizarea de cod portocaliu?

Meteo ANM pentru vineri, 30 iulie 2021

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru ziua de vineri, ultima din cea mai călduroasă perioadă trăită de români în aceast sezon cald. Temperaturile caniculare insistă, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor atinge 38 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil în ziua dintre joi și vineri cu unele înnorări la începutul nopții în zona de munte și în estul teritoriului unde vor mai fi condiții pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse. Minimele sunt cuprinse în general între 13 și 23 de grade Celsius, iar izolat avem condiții de ceață.

Vremea caniculară persistă și la final de săptămână, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în majoritatea zonelor din țară. Maximele sunt în general între 30 și 38 de grade Celsius, mai coborâte în depresiuni, spre 11 grade.

Cerul va fi variabil cu înnorări temporare accentuate în special după-amiază în zonele montane și submontane unde pe arii restrânse se vor semnala fenomene extreme precum: averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vom avea parte și de condiții de grindină și vijelii izolat.

  • Prognoza pentru București

Vremea se menține deosebit de caldă, iar disconfortul termic va fi în continuare accentuat. Cerul va fi cu mult mai senin, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări în cursul zilei. Temepratura maximă se va situa în jurul a 37 de grade Celsius, iar minima va fi cuprinsă între 20 și 22 de grade Celsius.

Alerte ANM

Cod Galben: ‘Interval de valabilitate: 29 iulie – 01 august. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade’

Cod Portocaliu: ‘Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat Interval de valabilitate: 29 iulie – 01 august Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș-Severin.

Pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică (29, 30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade. Notă: Valul de căldură va persista și la începutul săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.’

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI