Meteo. Vești proaste de la ANM: iarna face iar ravagii. Când scăpăm de lapoviță și ninsoare

Meteo. Vești proaste de la ANM: iarna face iar ravagii. Când scăpăm de lapoviță și ninsoare
Moldova și nord-estul Munteniei sub incidența de atenționare de Cod Galben

Încă nu scăpăm de temperaturi scăzute și precipitații sub formă de ninsoare. Pentru următoarele zile ANM a emis o antenționare de Cod Galben pentru mai multe zone din țară. Veștile nu sunt pozitive.

ANM transmite o atenționare de Cod Galben

Temperaturile scăzute și precipitațiile sub formă de ninsoare și ploaie sunt principalul subiect al acestei perioade. În afară de prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, care nu sunt îmbucurătoare, ANM a emis astăzi și o atenționare de Cod Galben pentru mai multe regiuni.

Conform ANM, noua atenționare de Cod Galben are în vedere precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece. Comunicatul face referire la intervalul 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00.

”În intervalul menționat, vor fi precipitații. Vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor. Vntul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45-55 km/h.

La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior. Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.”, spune comunicatul ANM, emis astăzi.

Moldova și nord-estul Munteniei sub incidența de atenționare de Cod Galben

Temperaturile scăzute, și în special fenomenele de intensificări ale vântului, sunt principalele elemente din comunicatul emis de ANM pentru Moldova și nord-estul Munteniei. Perioada de valabilitates, sub antenționare de Cod Galben, este între 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00.

Conform comunicatului de atenționare de Cod Galben, în Moldova, pe parcursul zilei de miercuri,  și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 km/h, spune ANM. Pe arii restrânse vântul va bate la rafală la peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Aceeași atenționare de Cod Galben este valabilă și pentru Carpații Meridionali și local Carpații Orientali, în intervalul 23 martie, ora 18:00 – 24 martie, ora 21:00. Aici, anunță ANM, vor fi intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ, viscol în zona înaltă.

”În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.”, anunță ANM.

Antenționare de Cod Galben și vreme închisă în Capitală

Pentru intervalul 23.03.2021 – 25.03.2021, aceeași atenționare de Cod Galben anunță vreme rece și ninsoare la nivelul Bucureștiului. Pentru capitală ANM spune că vor fi perioade în care se vor semnala precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare.

Fenomenul va fi preponderent în noaptea de marți spre miercuri și în după-amiaza zilei de miercuri. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, până în jurul a 40 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece. Maxima zilei de astăzi, 23 martie, se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar miercuri va fi de 5-6 grade. Temperaturile minime se vor situa între -4 și -1 grad, anunță ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI