Meteo. Vești bune pentru cine iese din casă azi. Ce se întâmplă cu temperaturile

Meteo. Vești bune pentru cine iese din casă azi. Ce se întâmplă cu temperaturile
Cum va fi vremea azi in Romania

Duminică, vremea se înseninează, dar în primele ore ale zilei va fi rece, dar și condiții de ceață. De asemenea, vântul va prinde putere pe crestele Carpaților Orientali și Meridionali, iar maximele termice pleacă de la 2 grade în depresiuni, atingând până la 8 grade în sud-vest și nord-est.

Vremea în fiecare regiune

Îm Dobrogea și Bărăgan- vreme bună, soarele se arată peste tot, dar și vântul va fi activ. După prânz, se vor atinge 6-7 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei –  atmosferă însorită, vântul nu va pune probleme, maximele termice fiind comparabile cu cele de ieri.

În nordul Moldovei și în Bucovina – soarele și se încălzește ușor, iar după prânz vor fi cel mult 8 grade. Nori spre seară la munte, unde sunt posibile și unele fulguieli trecătoare.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș – soare în cea mai mare parte a zilei, însă temperaturile vor fi modeste. Din a doua parte a zilei însă, norii se înmulțesc, iar câțiva fulgi de zăpadă și-ar putea face apariția în zonele de munte.

În vestul țării – scăpăm de nori și precipitații, dar în primele ore ale zilei va fi ceață. Se înseninează, iar temperaturile cresc ușor față de ziua trecută.

În Transilvania – se va arăta și soarele iar vântul suflă tare în zonele înalte de munte, cu viteze de peste 75 km/h. Maximele termice ajung pe la 5 grade la Sibiu dar la Miercurea Ciuc vor fi cel mult 2 grade.

În Oltenia – zi frumoasă și se mai încălzește puțin față de ieri. Norii apar destul de rar și amiaza aduce maxime în jur de 7…8 grade.

În sudul țării – soare și atmosferă plăcută. Se încălzește ușor și după prânz se ating 6-7 grade Celsius.

Vremea în România

La noapte, norii apar în jumătatea nordică, iar în zonele de munte de aici s-ar putea să fulguiască puțin. În rest, cerul se anunță variabil, chiar senin în sud- est. În zonele joase se formează ceață, iar temperaturile ating minus 9 grade în depresiuni, iar pe litoral vor fi 3 grade cu plus.

Mâine se încălzește ușor, iar temperaturile se apropie de normal. Norii se adună treptat în jumătatea de nord a țării, iar spre seară apar precipitații slabe, precum ninsori în Maramureș și la munte, lapoviță în Transilvania și ploi în Moldova și în Crișana.

În restul țării, va fi soare, iar vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, pe unde va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada depusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în depresiuni și 11 grade în regiunile sudice.

Marți, va fi frumos însă, dimineața sunt mulți nori și ceață în zonele joase din sud-vest, centru și nord-est. Vântul se întețește la munte și în regiunile estice.

Miercuri, ceața revine în Oltenia, Transilvania și Banat și s-ar putea să burnițeze. Vreme bună în restul țării găsim, dar temperaturile se mențin sub nivelul perioadei.

Vremea în București

La orele dimineții va fi rece, mai apar câțiva nori și vântul va fi activ. Peste zi, se anunță vreme frumoasă, cu cer mai mult senin, iar temperatura maximă va fi de 7 grade Celsius. Cer curat la noapte și o minimă de minus 1 grad.

Luni va fi vreme bună, însă dimineața va fi destul de rece. Soarele va fi prezent până spre seară, iar temperaturile urcă până la 10 grade.

Marți, la orele dimineții vor fi înnorări și condiții de ceață, dar norii se împrăștie treptat și vom avea o zi plăcută.

Miercuri, pe parcursul zilei vom avea soare și vreme bună. Vântul va sufla slab și în termometre vor fi 10 grade, iar cea minimă de minus 2 grade.

Vremea la munte

Vreme frumoasă și la munte, dar spre seară, se adună norii în masivele nordice însă doar izolat sunt posibile fulguieli trecătoare. Vântul va bate cu putere în zonele de creastă din Carpații Orientali și Meridionali, pe unde se vor depăși viteze de 75 km/h și zăpada va fi spulberată. În zonele joase se anunță ceață, iar temperaturile din stațiuni vor fi în creștere.

Luni temperaturile mai cresc puțin, însă se înnorează spre seară și o să ningă slab, în special în masivele nordice. Vântul se întețește pe creste, pe unde va viscoli sau va spulbera zăpada.

Marți, cerul se degajează și apare soarele. Va fi vânt, iar temperaturile vor fi în scădere.

Miercuri va fi vreme frumoasă și se încălzește ușor. Vântul e activ, iar pe văi și în depresiuni va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI