Meteo pe 4 săptămâni. Când vin ploile în România și ce ne așteaptă până pe 15 noiembrie

Meteo pe 4 săptămâni. Când vin ploile în România și ce ne așteaptă până pe 15 noiembrie
Prognoza ANM până pe 15 noiembrie.

Administrația Naționale de Meteorologie (ANM) a emis o nouă prognoză meteo până pe 15 noiembrie. Noile date din prognoza ANM arată o scădere a temperaturilor, dar normale pentru perioada în care ne aflăm. Inclusiv în primele săptămâni ale lunii ce urmează temperaturile se vor încadra în media valorilor. Tot atunci precipitațiile vor fi mai reduse, mai spune ANM.

Avertizări de Cod Galben pentru joi și vineri

Înainte de a trece la prognoza ANM pentru următoarele săptămâni vă anunțăm că pentru următoarele 24 de ore ANM a emis o avertizare de Cod Galben pentru patru județe. Este vorba de județul Satu-Mare, Cluj, Bihor și Tulcea.

Pentru aceste județe avertizarea de Cod Galben face referire la fenomene de intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 55-100 km/h, spune ANM. În județul Cluj intensificările pot ajunge la 100 km/h în zona de munte la cota de peste 1800 m.

Prognoza ANM până pe 15 noiembrie. Temperaturi normale pentru perioada din an

Prognoza ANM se întinde pe următoarele patru săptămâni, până pe data de 15 noiembrie. Conform acesteia începând cu data de 18 octombrie și până pe 25, inclusiv, ANM anunță că temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval.

Valorile scăzute se vor resimți în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. În aceeași perioadă precipitațiile vor scădea ca intensitate, excepție făcând zona de munte.

Începând din data de 28 octombrie și până în prima zi de noiembrie, ANM anunță că vom avea partea de temperaturi normale pentru perioada din an în care ne aflăm, în aproape tot teritoriul. Din punct de vedere al precipitațiilor, în zonele extracarpatice ploile vor fi mai rare, dar cantitativ însemnate în nord-vestul țării. În rest nu vor fi peste media anuală pentru perioada despre care vorbim.

Prima săptămână din noiembrie, între 1 și 8 noiembrie, prognoza ANM spune că vom avea parte de o ușoară încălzire a vremii la nivelul întregii țări. ANM mai spune că nu vom avea parte de ploi în această primă săptămână a lunii noiembrie.

Ulterior, între 8 și 15 noiembrie, ultima săptămână anunțată în prognoza ANM, valorile termice vor fi mai scăzute în toaptă țara. Cantitățile de ploaie vor fi mai deficitare în această ultimă săptămână din progonoza ANM.

Prognoza ANM pentru zona montană anună că media temperaturilor maxime va atinge 12 grade, iar începând cu 27 octombrie cantitățile de precipitații vor mai consistente aici, la fel fiind și pentru prima săptămână din noiembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI