Alertă meteo ANM. Frigul se întoarce în România. Ce ne așteaptă de sâmbătă

Alertă meteo ANM. Frigul se întoarce în România. Ce ne așteaptă de sâmbătă
Prognoza meteo ANM: frigul se întoarce în România

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Meteorologii arată că frigul se întoarce în România. Ce temperaturi ne așteaptă începând de sâmbătă?

Prognoza meteo ANM: temperaturi scăzute în România

Specialiștii vin cu noi detalii despre vreme pentru perioada ce urmează. Până acum ne-am bucurat de momente mai calde decât media normală. Dacă până acum am scăpat de vremea rece și de valuri de ploi, vremea bună nu va mai ține mult din păcate pentru cei care adoră plimbările lungi în aer liber.

Meteorologii au indicat că de sâmbătă vremea rea își face simțită prezența. Temperaturile vor scădea considerabil, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare la început în regiunile din zonele de nord-vest, ulterior în extindere treptată și în celelalte regiuni.

Chiar și azi ne bucurăm de vreme caldă unde în majoritatea zonelor teritoriului avem temperaturi cuprinse între 16 și 23 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în dealurile subcarpatice ale Moldovei.

Minimele se încadrează până la revenirea frigului între 3 și 12 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul valorii de 0 grade Celsius. Cu toate astea, începutul de weekend este cel care indică venirea sezonului rece în forță.

Este așteptat ca iarna aceasta să fie destul de grea. Meteorologii anunță frig și ninsori spre ianuarie-februarie. La nivelul Europei sunt așteptate perioade cu furtuni, vânt în vestul și sud-vestul Europei. Cele mai puternice furtuni vor avea loc în sudul Franței, Spaniei sau Portugaliei în această iarnă.

Ce spuneau specialiștii despre vremea de săptămâna aceasta?

„Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte, valorile de temperaturi caracterizează o vreme frumoasă şi mai caldă. La scara întregii ţări, temperaturile se vor situa între 17 până la 20, chiar 22 de grade Celsius în partea de Vest-Sud Vest. În Capitală vom avea şi 21 de grade Celsius.

Vorbim de un ecart al valorilor maxime de 11 până la 16-17 grade Celsius, iar în primele zile ale săptămânii între 12 şi 17 grade Celsius. Ploile vor fi în restrângere, atât ca arie cât şi din punct de vedere al cantităţilor.

Vor mai fi ploi slabe în zona de munte, dar şi în sud, sud est, centrul ţării. Trebuie să luăm în considerare că nopţile rămân în continuare reci, cel mult 0 până la 7 grade”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3, pentru prognoza din săptămâna încă în curs.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI