Meteo până pe 31 august. Când revine canicula în România, alerta dată de meteorologi

Meteo până pe 31 august. Când revine canicula în România, alerta dată de meteorologi
Meteo până pe 31 august. Cum va fi vremea?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie vin cu noi detalii despre vreme. Românii au fost surprinși de diverse fenomene zilele acestea și de gradele care au scăzut în termometre. Cu toate astea, experții susțin că valul de caniculă urmează să vină din nou pe teritoriul nostru. Din păcate pentru cei care adoră ploile și vântul de seară, căldura va continua să ne fie alături o bună vreme de acum încolo.

Meteo până pe 31 august: ce detalii oferă meteorologii?

Românii au avut parte de ploi și vijelii, fenomene pe care le așteptau după temperaturi caniculare. Din păcate, mercurul va urca din nou în termometre la 35-36 de grade Celsius în unele zone ale țării începând cu data de 19 august.

Mijlocul verii rămâne cald, ulterior se răcorește din nou, arată specialiștii. Administrația Națională de Meteorologie a publicat în cursul zilei de luni prognoza pentru perioada 15-28 august.

Banat: vreme se încălzește treptat, iar media maximelor ajunge din 18 august la 36 de grade Celsius. Minimele sunt în timpul acesta de 19-20 de grade Celsius. În zilele următoare urmează să se răcească și vom avea 20-24 de grade Celsius maximum și minimele de 15-17 grade Celsius.

Crișana: se încălzește până pe 19 august, urmând ca între 20 și 23 august să se răcorească. Mai exact, de la 25-26 de grade Celsius vom ajunge la 27-29 de grade Celsius într-o perioadă destul de scurtă. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 19 și 21 august.

Detalii despre vreme

Moldova: maximele termice vor fi în creștere până pe 19 august, urmând ca în următoarele două zile să scadă mercurul în termometre până la 6 grade Celsius. Până la final intervalului vor fi ușoare variații între media minimelor termice.

Dobrogea: vremea se încălzește treptat în jurul datei de 19 august când vor fi 32 de grade Celsius, iar între 22 și 28 august vom avea 28-30 de grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius.

Muntenia: până în jurul datei de 19 august vremea se încălzește, iar maximele vor fi de 36 de grade Celsius. În timpul acesta, minimele vor atinge 18-20 de grade Celsius. Între 20 și 23 august maximele vor fi cuprinse între 20 și 23 grade Celsius, iar minimele între 17 și 19 grade Celsius.

Oltenia: procesul de încălzire se încheie în jurul datei de 19 august, atunci când maximele vor fi de 35-36 de grade Celsius, iar minimele de 19-20 de grade Celsius. În următoarele zile se răcește cu 4 grade Celsius, iar mai apoi vor fi variații semnificative. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în primele zile de prognoză și după data de 19 august.

Urmăriți Playtech.ro și pe