Meteo. Iarna face ravagii în România. Viscolul pune stăpânire pe 10 județe

Meteo. Iarna face ravagii în România. Viscolul pune stăpânire pe 10 județe
Meteo. Iarna face ravagii în România, temperaturile sub pragul de îngheț

Meteo. Iarna face ravagii în România. Gerul pune stăpânire pe tot mai multe zone din țară, fenomenul fiind datorat vortexului polar. Acest fenomen, spune ANM, vine dinspre Siberia și Polul Nord. Până la finalul acestei săptămâni sunt preconizate temperaturi sub nivelul de îngheț, ajungând la -20 de grade celsius.

Meteo. Iarna face ravagii în România, temperaturile sub pragul de îngheț

Meteo. Iarna face ravagii în România. Fenomenul de ger acoperă tot mai multe județe, iar viscolul a pus stăpânire pe România. ANM a emis un Cod Galben de viscol în mai multe județe, iar temperaturile vor ajunge sub pragul de îngheț până la finele acestei săptămâni. Conform comnicatului emis de ANM, Codul Galben de viscol a fost emis pentru 11 județe, după cum urmează:

 • Județul Suceava
 • Județul Neamţ
 • Județul Gorj
 • Județul Caraş-Severin
 • Județul Hunedoara
 • Județul Alba
 • Județul Braşov
 • Județul Sibiu
 • Județul Argeş
 • Județul Prahova
 • Județul Dâmboviţa

 

În aceste județe se vor semnala la altitudini de peste 1800 m, ninsori abundente și vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 70 – 90 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Vreme geroasã în toată țara

Prognoza pentru zilele următoare, începând chiar de astăzi 15 ianuarie, nu este una pozitivă, valorile termice fiind în scãdere faţã de intervalul precedent. La nivelul întregii țări vremea va deveni rece în majoritatea regiunilor, local geroasã noaptea în jumãtatea de nord a ţãrii.

ANM anunță că până luni, 18 ianuarie, cerul va avea înnorãri, ziua în vestul, centrul şi nordul ţãrii. Spre searã şi noaptea mai ales în centru, sud şi est şi, temporar, va ninge slab, local în jumãtatea de nord a teritoriului şi pe arii restrânse în rest.

Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent, astfel încât vremea va deveni rece în majoritatea regiunilor, local geroasã noaptea în jumãtatea de nord a ţãrii. Temporar, va ninge slab, local în jumãtatea de nord a teritoriului şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte. Vântul va fi resimțit mai puternic în special în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curburã. Viscolul va spulbera zãpada, iar local, cu viteze mai reduse, în nord-est şi sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

În București, vremea se va menţine rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi temporar noros şi, trecãtor, noaptea, vor fi condiţii de fulguialã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 1-2 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -6 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI