Meteo. Când scăpăm de gerul siberian și de ninsori. ANM a făcut anunțul mult așteptat

Meteo. Când scăpăm de gerul siberian și de ninsori. ANM a făcut anunțul mult așteptat
Meteo. Când scăpăm de gerul siberian și de ninsori. ANM a făcut anunțul mult așteptat

După câteva zile ca de primăvară gerul siberian și ninsori au fost anunțate la nivelul întregii țări. Românii se vor confrunta cu temperaturi scăzute și în următoarele zile, potrivit meteorologilor.

Românii se confruntă cu gerul siberian și ninsori

Valul de frig a luat prin surprindere toți românii. Temperaturi scăzute sunt întâlnite la nivelul întregii țări. Dacă săptămâna trecută termometrele arătau 14 grade Celsius, astăzi, ploieștenii se confruntă cu o temperatură de -2 grade Celsius. În acest weekend, ANM a anunțat temperaturi care vor coborî la -1o grade Celsius.

Meteorologii au anunțat cod galben de ger la nivelul județului Prahova, care este valabil până pe 15 februarie la ora 10:00.  Avertizarea celor de la ANM cuprinde o vreme deosebeit de rece și ger, predominant dimineața și în timpul nopții. Temperatura maximă în Ploiești nu va depăși -2 grade Celsius.

Românii se vor confrunta cu frig și ger și săptămâna viitoare. Temperaturile vor scădea sub -10 grade Celsius, încadrându-se în general între -18 și -8 grade Celsius. Maximele se vor încadra în general între -2 grade Celsius și 0 grade. Începând cu duminica următoare, 21 februarie, maximele vor deveni pozitive și se vor încadra între 4 și 5 grade Celsius. Nopțile vor fi mai reci, cu temperaturi care se regăsesc între -4 și -6 grade Celsius. În săptămâna 13-21 februarie la munte va ninge viscolit.

Ce anunță meteorologii pentru București

Pentru Capitală, ANM a anunțat temperaturi scăzute cu vânt care va accentua senzația de frig. Temperaturile urmează să rămâne scăzute până luni, când vor arăta minime de -11 grade Celsius. Vremea va continua să fie una rece până vineri seară la ora 21:00, iar temporar va mai fulgui. Vântul va suferi intensificări cu rafale și cu viteze cuprinse între 45 și 55 km/h, lucru care va accentua senzația de frig.

Temperatura maximă va fi cuprinsă între 0 și 1 grad Celsius. Până luni, vremea se va menține geroasă, în special în timpul dimineților și nopților, fenomen întâlnit predominat în localitățile din jurul Capitalei. Meteorologii au anunțat temperaturi minime cuprinse între -11 și -17 grade Celsius.

La amiază, termometrele vor arăta valori cuprinse între -2 și 0 grade Celsiu. Vântul va sufla moderat cu o viteză cuprinsă între 30 și 35 km/h. Cerul va fi variabil, predominant noros începând cu seara zilei de sâmbătă. Maxima zilei de mâine arată o valoare de 0 grade Celsius, cu șanse moderate de precipitații. Vântul va sufla slab până la moderat. În timpul nopții minima va coborî la -7 grade Celsius. Pentru ziua de luni, maxima va atinge 3 grade Celsius, în timpul nopții, temperatura scăzând până la -7 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI