Meteo. Avertisment crunt de la ANM: orașele în care vin ploi și vijelii. Cât de frig va fi

Meteo. Avertisment crunt de la ANM: orașele în care vin ploi și vijelii. Cât de frig va fi
Meteo. Vremea în restul țării cu temperturi oscilante

Meteo. ANM a emis pentru ziua de astăzi, 12 mai, o nouă avertizare de Cod Galben pentru mai multe zone din țară. Deși suntem la începutul verii, temperaturile reci nu au dispărut. Pentru moment vom avea parte de instabilitate atmosferică accentuată.

Meteo. God Galben pentru astăzi în România

Meteo. Administrația națională de Meteorologie a emis un Cod Galben astăzi pentru zona de sud-est și vestul teritoriului. Antenționarea este valabilă în intervalul orar 16-21:00. Conform ANM, vom avea parte de temperaturi scăzute și de precipitații în aceastăparte a țării. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-30 l/mp.

Fenomenele vor fi preponderente în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Începând cu ora 16 vor apărea averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Precipitații și temperaturi scăzute în Banat și Crișana

Tot pentru ziua de astăzi ANM anunță că sud-vestul Olteniei, dar și în Banat și Crișana vor fi temperaturi scăzute pentru această perioadă. În același timp precipitațiile vor fi predominante, începînd cu ora 16:00. Codul Galben emis pentru zonele amintite are valabilitate până mâine la ora 13:00.

În Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Fenomenele frecvente vor fi de descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.

Avertizarea de Cod Galben mai este valabilă, până vineri, în judeţele Bihor, Timiş, Arad, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj. Adversele de ploaie și, pe alocuri viejlie, se vor semnala și în București, începând cu această seară, dar și în noaptea de joi spre vineri.

Meteo. Vremea în restul țării cu temperturi oscilante

Meteo. În restul teritoriului vom avea parte în această perioadă de schimbări ale temperaturilor. Pe 13 mai în Transilvania vremea se va răcori, anunță ANM, Temperaturile maxime vor ajunge la 17 grade, după care se va încălzi treptat. Începând cu data de 15 mai, se vor înregistra valori termice cuprinse între 21 și 23 de grade. Începând cu data de 12 mai se vor semnala ploi în fiecare zi.

În Maramureș vremea se va menține caldă în această perioadă. Se vor înregistra temperaturi maxime de 23-25 de grade. ANM anunță că pe 13 și 14 mai, media temperaturilor va fi de 18 grade. Ulterior, între 15 și 23 mai, temperaturile vor ajunge la valori cuprinse între 20 și 24 de grade.

Zona de est a țării, Moldova, va avea parte de temperaturi ridicate, ajungând la 22 de grade. În zilele care vor urma, temperaturile vor fi constant în jurul valorii de 20-21 de grade. ANM anunță și în Moldova ploi slabe, pe arii restrânse, începând cu data de 12 mai.

Meteo. Pe litoral temperaturile vor avea oscilații în această săptămână, ajungând la valori cuprinse între 17 și 24 de grade. Și în Dobrogea vor exista ploi slabe, pe arii restrânse, începâd cu 13 mai, în rest probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Sudul țării va resimți o creștere ușoară a temperaturilor. Acestea vor ajunge în jurul a 22 de grade celsius. Pentru mâine ANM anunță că temperaturile vor ajunge în jurul valorii de 19 grade. Din 14 mai, temperaturile vor fi din nou în creștere, în jurul a 24-26 de grade. Muntenia va avea parte de averse, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, începând cu data de 12 mai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI