Meteo ANM. Urgia s-a abătut asupra României. Ninsorile fac ravagii în aceste județe

Meteo ANM. Urgia s-a abătut asupra României. Ninsorile fac ravagii în aceste județe
Meteo. Ce se întâmplă cu vremea

Vești neplăcute despre vreme! Urgia pune stăpânire pe România, iar iarna își arată adevărata față. Mulți români au fost luați prin surprindere în momentul în care și-au dat seama că ninsorile și-au făcut apariția chiar înainte de sărbători.

Meteo. Cum o să fie vremea

Noi coduri de cod galben de vânt au fost emise de către Administrația Națională de Meteorologie. Cele două avertismente vizează mai multe județe din țară. Mulți români o să se confrunte cu vremea capricioasă, chiar dacă visau la o iarnă cât se poate de liniștită.

Primul cod galben a fost emis pentru perioada 9 decembrie, ora 12:00 – 10 decembrie, ora 06:00. O să existe intensificări ale vântului în sudul Banatului și în Carpații Meridionali. Acesta o să sufle cu viteze de 60…80 km/h, dar și cu 90…100 km/h pe creste, spulberând zăpada.

De asemenea, în intervale mai scurte de timp o să existe intensificări ale vântului și în restul Banatului.

Al doilea cod galben vizează Dobrogea și estul Munteniei pentru perioada 10 decembrie, începând cu ora 08:00 și 10 decembrie, până la ora 22:00. Vântul o să aibă intensificări cu rafale de 55…65 km/ în zonele respective, iar în zona deltei și a litoralului o să se ajungă la peste 70 km/h.

Unde a nins, de fapt. Urgia s-a abătut asupra unor zone din țară

Meteorologii au anunțat că miercuri, 8 decembrie, ninsorile, poleiul și intensificările vântului au pus stăpânire pe 14 județe în intervalul 9:30 – 18:30. Fenomenele capricioase au surprins mulți români. Numeroase persoane s-au văzut nevoite să își anuleze planurile sau să se îmbrace mult mai gros.

Ninsorile moderate cantitativ au fost predominante în Suceava, Neamț, Bacău, dar și la munte. Între timp, în restul Moldovei au existat precipitații sub formă de lapoviță și s-a depus poleiul. De asemenea, au existat precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare și în estul Munteniei.

Ce zone au fost afectate

Pe arii restrânse s-a depus zăpadă și s-a format polei. Vântul a avut intensificări cu viteze de 50…60 km/h în zona vizată, iar pe alocuri a viscolit ninsoarea. Se pare că iarna arată că nu este un anotimp prea prietenos, așa că românii nu au parte de liniște nici în acest an.

Mai mult, Suceava, Neamţ, Harghita, Covasna, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi au fost județele vizate de codul galben.

Schimbările bruște de vreme le-au dat mari bătăi de cap românilor în ultima perioadă, ținând cont că au existat și zile însorite, dar și unele extrem de friguroase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI