Atenție, șoferi! Strat de zăpadă pe mai multe drumuri din România: ‘Circulați cu atenție’

Atenție, șoferi! Strat de zăpadă pe mai multe drumuri din România: ‘Circulați cu atenție’
Prognoza ANM pentru Moldova. Temperaturi scăzute și precipitații

Iarna și-a intrat deja în drepturi. În mai multe zone din țară deja se circulă greu, iar drumarii au ieșit la curățat carosabilul. În nordul țării deja stratul de zăpadă s-a depus consistent. În județul Suceava sunt deja atenționări de vreme rea, iar șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție pe porțiuni mari de drum.

Zăpada s-a așezat deja în județul Suceava

Suntem în 7 decembrie, iar iarna și-a intrat definitiv în drepturi, mai ales în județul Suceava, unde s-a depus un strat consistent de zăpadă. Conform autorităților județene DN17, între Sucevița și Cîmpulung, este acoperit de un strat gros de zăpadă, ceea ce face ca traficul pe această porțiune de drum să fie îngreunat.

 “Ninsori şi carosabil umed în jumătatea nordică a Moldovei. Imagini de la intervenţiile DRDP Iaşi din această dimineaţă, în judeţele Suceava şi Iaşi. Circulaţi cu atenţie!”, anunță DRDP Iaşi, conform presei locale.

În același timp reprezentanții poliției din județ îi sfătuiesc pe participanții la trafic să circule cu prudență pe DN17, tocmai din cauza vremii nefavorabile și a zăpezii depuse în aceste zile. Drumarii, mai spun autoritățile județene, au ieșit la deszăpezit tronsonul de drum, dar conform prognozei meteo, s-ar putea ca și alte porțiuni de drum să fie în curând acoperite de zăpadă.

Prognoza ANM pentru Moldova. Temperaturi scăzute și precipitații

Ieri, pe 6 decembrie, ANM a emis o nouă prognoză meteo pentru estul teritoriului. Astfel că, spune ANM, în Moldova vcremea va intra într-un proces de răcire, ce va cuprinde treptat întreaga regiune. Mâine, pe 8 decembrie și miercuri, 9 decembrie, valorile termice vor fi ușor negative, la o medie de -1-0 grade.

ANM mai anunță că temperaturile minime din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -6 grade. Spre finalul săptămânii se va încălzi, media estimată pentru temperaturile maxime, urmând să atingă 5-7 grade. Tot pentru data de 9 decembrie ANM anunță valori minime de -2 grade.

Pentru a doua săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 3 și -4 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -2 și 0 grade, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantități de apă însemnate. Local și temporar, se vor semnala precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 decembrie.

În acste condiții IPJ Suceava recomandă tutoror celor care circulă pe drumurile din Moldova în aceste zile, să aibă cauciucurile de iarnă montate, și să circule cu atenție, mai ales acolo unde drumurile sunt acoperite de stratul de zăpadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI