06 mart. 2023 | 11:29

Meteo ANM. Temperaturi de 18 grade în România. Zonele unde va fi primăvară

Vremea Meteo
Meteo ANM. Temperaturi de 18 grade în România. Zonele unde va fi primăvară
Vreme caldă în unele zone din țară.

Astrologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru zilele care urmează. Aceștia au venit cu noi detalii despre vremea din zilele acestea care i-a luat prin surprindere pe cei mai mulți români. Majoritatea dintre ei au așteptat mult sezonul cald care acum se lasă așteptat în unele zone. Cu toate astea, câteva localități au în prim-plan totuși soare și o vreme bună.

Meteo ANM: noi detalii despre vremea de la începutul primăverii

Primăvara se lasă așteptată în unele zone ale teritoriului, iar în altele soarele și vremea bună sunt prezente. Mai exact, cei care locuiesc în sud și sud-est se bucură de un nou sezon ca la carte, cu temperaturi mai mari decât cele obișnuite perioadei în care ne aflăm.

Mai mult decât atât, ziua de marți va fi una caldă pentru toată țara, iar de luni mercurul scade din termometre în jumătatea de nord. Un astrolog a menționat că este vorba despre 2-3 grade Celsius în nordul Moldovei și maximum 6-7 grade Celsius prin sudul Banatului, sudul Moldovei și sudul Transilvaniei.

În timpul acesta, jumătatea de sud a țării are parte de termometre puțin mai scăzute, dar totuși de o vreme în continuare călduroasă cu maxime cuprinse între 10 și 14 grade Celsius.

De asemenea, expertul a mai subliniat și că în parte de sud a teritoriului urmează ca termometrul să indice 17-18 grade Celsius, ,,în condițiile în care precipitațiile vor traversa teritoriul țării noastre mai ales de marți, dinspre vest către est, însă nu vor fi pe arii extinse, în general slabe cantitativ.”

,,Precipitațiile vor traversa teritoriul țării noastre marți”

„Vorbim de valori de la 2-3 grade Celsius în nordul Moldovei, la cel mult 6-7 grade Celsius prin sudul Banatului, sudul Moldovei, prin sudul Transilvaniei, în timp ce în jumătatea sudică, chiar dacă temperaturile mai scad puțin, vorbim de o vreme în continuare mai caldă decât în mod normal, cu maxime de la 10-11 la cel mult 13-14 grade Celsius.

De marți, vremea va intra într-un proces de încălzire. Se va resimți în toate regiunile. Temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal, de peste 10 grade Celsius în toată țara, până la 17-18 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, în condițiile în care precipitațiile vor traversa teritoriul țării noastre mai ales de marți, dinspre vest către est, însă nu vor fi pe arii extinse, în general slabe cantitativ”, a declarat Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM.

Mai mult decât atât, meteorologii indică precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane înalte, mixte în zonele mai joase și trecătoare prin Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro