05 mart. 2023 | 08:25

Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna la început de martie, fenomenele care vor avea loc

Vremea Meteo
Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna la început de martie, fenomenele care vor avea loc
Cum va fi vremea in zilele urmatoare

Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna la început de martie, conform fenomenelor care vor avea loc. Administrația Națională de Meteorologie anunță că vom trece prin aproape toate anotimpurile în zilele care urmează. Vom avea parte de căldură, ploi, dar și ninsori.

Prognoza meteo ANM pentru zilele următoare. Meteorologii au vești bune

Vremea a fost destul de capricioasă în ultima perioadă și se menține în continuare așa, conform experților.

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat prognoza meteo din care reiese că în unele zone vom avea temperaturi de primăvară, în unele de ploi, iar în altele lapoviță şi ninsori slabe.

Vremea se răcește

Alina Şerban, meteorolog ANM, a anunțat la ce să se aștepte românii din punct de vedere meteorologic săptămâna următoare. Sâmbătă, 4 martie, temperaturile au fost de primăvară, mai mari decât în perioada calendaristică.

Pentru astăzi și luni, meteorologii anunță o răcire a temparaturilor în partea de nord, cu temperaturi mai mici decât cele normale.

Unde se răcește vremea

„Duminică și luni se va răci în jumătatea de nord a teritoriului, astfel încât acolo temperaturile maxime vor fi chiar ușor mai scăzute decât în mod normal, mai scăzute cu mult decât astăzi.

Vorbim de valori de la 2-3 grade în nordul Moldovei, la cel mult 6-7 garde prin sudul Banatului, sudul Moldovei, prin sudul Transilvaniei, în timp ce în jumătatea sudică, chiar dacă temperaturile mai scad puțin față de astăzi, vorbim de o vreme în continuare mai caldă decât în mod normal, cu maxime de la 10-11 la cel mult 13-14 grade asta duminică și luni”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, potrivit Antena 3.

De când cresc temperaturile

Conform meteorologului ANM, începând de marți, vremea va intra într-un proces de încălzire, când temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru perioada calendaristică.

„Vorbim de peste 10 grade Celsius în toată țara, până la 17-18 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, în condițiile în care precipitațiile vor traversa teritoriul țării noastre mai ales de marți, dinspre vest către est, însă nu vor fi pe arii extinse, în general slabe cantitativ.

Unde va ninge

Vorbim de precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane înalte, mixte în zonele mai joase montane, dar trecător și prin Transilvania și prin Maramureș și prin nordul Moldovei, în funcție în mod deosebit de momentul la care apar acestea.

Noaptea, dimineața vor fi în general sub formă de lapoviță și ninsoare, însă vorbim de precipitații slabe. Deocamdată nu se estimează o depunere de strat de zăpadă”, a mai anunțat Alina Șerban.

Vreme caldă în București

„Se va încălzi treptat și în Capitală peste 15-16 grade în condițiile în care, chiar dacă mai apar înnorări, precipitațiile aproape că nu se vor vedea. Poate de spre sfârșitul săptămânii viitoare să apară ceva ploaie și în zona Capitalei”, a mai adăugat Alina Şerban.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro