Meteo ANM. Surpriză în termometre după temperaturi crunte. Cum va fi vremea în octombrie

Meteo ANM. Surpriză în termometre după temperaturi crunte. Cum va fi vremea în octombrie
Meteo ANM. Ne pregătim de iarnă, cu valori termice scăzute

Meteo ANM. Suntem deja în luna octombrie. Dacă începutul lunii a avut valori termice ridicate, lucrurile se vor schimba treptat, anunță ANM. Următoarele săptămâni, spun meteorologii, valorile termice vor scădea în termometre. Ulterior, frigul va cuprinde întreg teritoriul României.

Meteo ANM. Ne pregătim de iarnă, cu valori termice scăzute

Începutul de lună octombrie are valori termice ceva mai ridicate pentru perioada din an în care ne aflăm. Așa se face că în această săptămână, 4 – 11 octombrie, în termometre vom avea valori mai ridicate în mai toate regiunile, ajungând până la 24 de grade.

Meteorologii spun că este posibil să fie ușor mai coborâte în extremitatea de est a țării. Din punct de vedere al precipitațiilor, cantitățile de apă vor fi mai accentuate în jumătatea nord-vestică a țării. Va ploua mai abundent în regiunile vestice și nord-vestice.

În restul teritoriilor cantitățile de apă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Datele meteo ANM spun că între 4 și 6 octombrie, vom avea în cam toate regiunile, inclusiv în Banat, valori termice cuprinse între 22 și 23 de grade celsius, valori mai ridicate pentru luna octombrie.

De săptămâna viitoare temperaturi scăzute

Meteo ANM. Meteorologii anunță că, începând cu următoarea săptămână, valorile termice vor avea modificări. Atfel că valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În ceea ce privesc precipitațiile în această săptămână, vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Începând cu data de 10 octombrie în Banat vor fi temperaturil de aproximativ 20 de grade, ușor mai scăzute față de această primă săptămână a lunii octombrie. În aceeași perioadă, temperaturile minime vor fi situate în jurul a 14 grade și cele mai scăzute pe 10 octombrie, când valorile nocturne vor fi de 8 grade.

Meteo ANM. Crișana, Transivalnia și sudul țării cu temperaturi scăzute

Meteo ANM. Valori termice scăzute, începând tot cu 10 octombrie, vor resimți și locuitorii din Crișana, când valorile termice maxime vor fi de aproximativ 18 grade. Valorile minime se vor situa între 8 și 10 grade, ceea ce se traduce în perioade cu vreme rece.

Zona Tansilvaniei, din a două săptămână va înregistra valori maxime scăzute, înte data de 6 și 10 octombrie, ajungând la 6 grade. În zona Transilvaniei, mai spun datele meteo ANM, pe 7 octombrie există posibilitatea fenomenelor de precipitații.

Maramureșenii vor avea valori termice de 21 de grade în prima parte a acestei săptămâni. Din a două săptămână se vor resimți maxime de 12 grade și minime cuprinse între 5 și 6 grade. Între 6 și 10 octombrie, estul țării, în Moldova, va avea valori maxime cuprinse între 18 și 19 grade, ca mai apoi să scadă până la 11 grade maximele și 8 grade celsius valorile minime.

În sudul și în sud-estul teritoriului, în Munenia și Dobrogea, temperatura va fi între 18 și 21 de grade. Ulterior, valorile termice vor scădea, ajungând între 10 și, cel mult 14 grade cele maxime, iar minimele între 3 și 9 grade. În sud-vestul României, în Oltenia, valorile maxime vor fi între 19 și 21 de grade, iar cele minime între 13 și 14 grade. Nici aici nu sunt excluse precipitațiile, dar nu în cantități foarte mari.

Pentru pasionații de munte, datele meteo ANM spun că vremea se va răci, maximele scăzând până la 8 grade, iar minimele de la 7 grade până la 2 grade. Pe 10 octombrie vremea se va încălzi ușor, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 13 grade, iar cele minime între 3 și 5 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI