Meteo ANM. Prognoza pentru 21-27 iunie va fi și mai păcătoasă: ”35-36 de grade Celsius”

Meteo ANM. Prognoza pentru 21-27 iunie va fi și mai păcătoasă: ”35-36 de grade Celsius”
Ce temperaturi se vor înregistra în perioada 21-27 iunie

Progroza meteo i-a luat prin surprindere pe foarte mulți români în ultimele zile. Dacă toată lumea ce și-a făcut planuri a fost nevoită să rămână în casă din cauza ploilor abundente, se pare că temperaturile vor fi mult mai păcătoase în perioada 21-27 iunie în toate regiunile din România.

Ce se întâmplă cu vremea pe 21 iunie. Anunțul pe care nu își doreau să îl audă românii

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteo pentru ploi torențiale în ultimele zile, așa că românii ce și-au făcut planuri pentru weekend-ul prelungit au realizat cu stupoare că au fost nevoiți să rămână în case pentru că vremea a fost extrem de capricioasă. Astăzi, 21 iunie, averse abundente, descărcări electrice, vijelii și grindină îi așteaptă pe cei aflați în estul Transilvaniei, estul Munteniei, Dobrogea și Moldova.

„Luni este posibil să mai consemnăm instabilitate atmosferică, în special în zonele de deal şi de munte, iar la nivel local şi în centrul, sudul şi sud-estul ţării. Marţi contăm pe o ameliorare în ceea ce priveşte aria precipitaţiilor şi mai ales cantităţile care au fost consemnate în această săptămână.”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu, la ‘Punctul de întâlnire’.

Meteo 21-27 iunie. Cum se va schimba vremea în următoarea săptămână

În cazul în care toată lumea își dorea să se bucure de vară, următoarea perioadă aduce vreme bună, ba chiar temperaturile îi vor lua prin surprindere pe majoritatea ce au fost obișnuiți cu ploile din ultima săptămână. Se vor înregistra în săptămâna 21-27 iunie 35-36 de grade Celsius, semn că sezonul călduros își reintră în drepturi. Multe persoane au ales să plece la mare în acest weekend prelungit, dar, vremea o să fie perfectă pentru plajă abia de săptămâna aceasta.

„Iar de marţi vom consemna şi temperaturi în creştere, de la o zi la alta, astfel încât să contăm pe valori, în special în partea de vest, sud-vest, la început, marţi şi miercuri, de 35-36 de grade Celsius, ulterior joi şi vineri cu extindere a valorilor de temperaturi în creştere şi în zonele sudice şi sud-estice.”, a mai spus Elena Mateescu.

Cum o să fie vremea în Capitală

Cât despre București, directorul ANM a anunțat că se vor înregistra undeva la 34-35 de grade în următoarea perioadă, așa că toți cei ce se află în Capitală trebuie să uite de hainele pentru ploaie și să se pregătească pentru temperaturi păcătoase, extrem de ridicate.

„Inclusiv în Capitală vom avea 34-35 de grade Celsius.”, a adăugat Elena Mateescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI