Meteo ANM. Vești bune pentru români: cresc temperaturile. Când scăpăm de ploi

Meteo ANM. Vești bune pentru români: cresc temperaturile. Când scăpăm de ploi

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Veste bună pentru români: cresc temperaturile! Când urmează să scăpăm de ploile care au curprins România de săptămâni bune?

Mmeteo ANM: cresc temperaturile

Vremea este instabilă deja de zile bune. România a fost cuprinsă de ploi, cantități de apă uriașe pentru perioada în care ne afăm și fenomene meteo extreme. Din păcate, nu scăpăm de furtuni prea repede. Avertizările specialiștilor indică un nou cod portocaliu de fenomene extreme care este valail până în seara aceasta la orele 23:00.

Urmează să plouă abundent la munte și la mare și există riscul inundațiilor în mai multe zone. Meteorologul Oana Păduraru spune că în anumite zone din Moldova și Dobrogea se pot acumula cantități semnificative de apă, chiar și 70 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, aceasta subliniază că nu scăpăm nici de vijelii și grindină, averse cu caracter torențial sau descărcări electrice: „Și azi ne așteptăm în sudul Moldovei și Dobrogei la ploi cantitative unde se mai pot cumula 70 de litri pe metru pătrat.

În același timp, în restul țării ne așteptăm la cantități importană de apă, instabilitate atmosferică, averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. La munte, va ploua tot weekendul, cu mici pauze, abundent. În zona Litoralului avem o vreme închisă, cu ploi temporare și aici ne așteptăm în acest sfârșit de săptămână la cantități importante de apă.”

  • Prognoză pentru Capitală

În cursul zilei de sâmbătă cerul va fi mai mult noros și vor fi averse. Se vor înregistra cantități de apă în medie de 20-25 de l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări. Maxima va atinge 21-22 de grade Celsius, iar minima va fi în jurul a 15-16 grade Celsius. Vremea se va îmbuna la finele lunii.

Cod Portocaliu

„În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Notă: ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.”
Administrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI