Alertă meteo ANM. Un nou val canicular lovește România. Vom avea temperaturi record

Alertă meteo ANM. Un nou val canicular lovește România. Vom avea temperaturi record
În Moldova și nordul Munteniei se anunță averse și ploi torențiale

Alertă meteo ANM. Dacă ne făceam speranțe să scăpăm de caniculă și temperaturi ridicate, ANM ne anunță că nu este cazul. În această dimineață au fost emise două avertizări meteo,una de caniculă,alta de precipitații, la nivelul întregii țări.

Alertă meteo de caniculă în toată țara

În această dimineață ANM a emis două noi avertizări meteo de Cod Galben. La nivelul teritoriului vom avea un nou val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă. Avertizarea meteo este valabilă de astăzi și până pe 9 iulie.

Conform primei avertizări, în Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica. Local va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

Penru aceste trei zile indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 23 de grade.

ANM mai spune că astăzi disconfortul termic va fi ridicat (valori ITU ce vor atinge sau vor depăși ușor pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse și în sud și centru. Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri la câmpie.

În Moldova și nordul Munteniei se anunță averse și ploi torențiale

Alertă meteo ANM de precipitații. Fenomenele meteo extreme nu lipsesc nici astăzi. În afară de caniculă, ANM anunță că Moldova și nordul Munteniei va avea parte și de fenomene meteo de precipitații abundente, până diseară. În cele două regiuni principala problemă va fi fenomenul meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Așa se face că, până diseară la ora 22:00,  în Moldova, nordul Munteniei și zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Fenomenele meteo se vor manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice. În același interval vor fi și intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Capitala nu scapă de temperaturi ridicate și precipitații

Astăzi și mâine, 8 iulie, vremea va fi călduroasă, maximele temperaturii aerului vor fi de 30-32 de grade. În București indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Cerul va fi variabil, iar în cursul după-amiezilor și al serilor vor fi înnorări. Probabilitatea fenomenelor meteo de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi în creștere. ANM spune că, la nivelul Capitalei, se pot înregistra cantități de apă, în medie, de 4-8 l/mp.

Temperaturile minime vor fi de 18-20 de grade. ANM mai spune că vineri, 9 iulie, vremea se va menține vremea călduroasă, dar va fi și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31-32 de grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI