Avertizare ANM. Temperaturi de foc și disconfort termic. Zonele afectate de caniculă

Avertizare ANM. Temperaturi de foc și disconfort termic. Zonele afectate de caniculă
Val extrem de caniculă în Europa! Temperaturi de peste 42 de grade Celsius. Ce țări sunt afectate

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au realizat prognoza meteo pentru sfârșitul acestei săptămâni. În acest sens, ei au emis și o atenționare de disconfort termic, valabilă pentru următoarele zile. Meteorologii anunță astfel că se întoarce canicula și că vom avea parte în această perioadă de temperaturi de foc.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în țară

Cei de la ANM au emis prognoza meteo pentru penultima săptămână din luna august. Potrivit informațiilor apărute, vremea va suferi schimbăi radicale la acest sfârșit de săptămână.

Ne așteaptă trei zile cu temperaturi ridicate și disconfort termic, anunță specialiștii ANM, care au și emis o informare meteorologică în acest sens.

Astfel, potrivit specialiștilor, pe 21, 22 și 23 august, în toată țara se va resimți disconfortul termic, iar valorile termice vor urca până la 37 grade Celsius.

În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 august), local în vestul, nord-vestul, sudul și sud-estul țării, iar joi (22 august) și vineri (23 august), cu precădere în sud se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării.

În plus, specialiștii ANM menționează faptul că vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va continua să fie ridicat și pe parcursul zilelor de sâmbătă (24 august) și duminică (25 august).

Cod galben de ploi și vijelii

Specialiștii ANM au emis și un cod galben, în intervalul 21-08-2019 ora 16:35 până la : 21-08-2019 ora 18:00, pentru județul Maramureş (zona de munte de peste cota 1800 m).

Se vor semnala averse torențiale care vor cumula local 25…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici, iar locurile vizate sunt: Județul Maramureş: Borșa, Vișeu de Sus, Poienile de Sub Munte, Moisei, Vișeu de Jos, Ruscova, Rona de Sus, Bistra, Strâmtura, Repedea, Bogdan Vodă, Rozavlea, Petrova, Leordina, Șieu.