Meteo 9-15 noiembrie 2021. Val de frig în București, vor fi temperaturi cu minus

Meteo 9-15 noiembrie 2021. Val de frig în București, vor fi temperaturi cu minus
Prognoza meteo pentru saptamana in curs

Meteo 9:15 noiembrie 2021. Este val de frig în Capitală și vor fi chiar și temperaturi cu minus. De mâine vremea se va răci simțitor în toată țara.

Meteo 9-15 noiembrie 2021. Val de frig în București și în toată țara

În București sunt chiar temperaturi cu minus, respectiv -2 grade C, iar la munte este așteptată lapoviță și ninsoare. Elena Mateescu, director ANM, a anunțat prognoza meteo pentru perioada ce vine și zonele în care se anunță cele mai mici temperaturi.

„Chiar din această noapte în zona montană înaltă la altitudini mai mari de 1.400 de metri ploile se vor transforma în lapoviță şi ninsoare, iar în Carpații Orientali se va depune strat de zăpadă. În același timp, mâine discutăm şi de intensificări ale vântului, în special, în Meridionali, unde rafalele de vânt de peste 60-70 de km pe oră vor determina spulberarea stratului de zăpadă depus.

Din punct de vedere termic, de mâine vremea se va răci accentuat şi în partea de sud şi sud-est a ţării, acolo unde vorbim de temperaturi de sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, având în vedere că maximele se vor situa între 6 până la 13 grade Celsius. Miercuri dimineață vorbim de minime între -4 până la +4 grade. Joi şi vineri vorbim de cele mai reci nopți şi dimineți din această lună.

Este posibil să consemnăm în depresiunile din Transilvania, joi şi vineri valori de până la -10 grade Celsius. Inclusiv în Capitală sunt aşteptate valori negative -1, -2 grade, posibil mai coborâte în zona preorășenească.

În același timp, discutăm şi de o informare meteorologică valabilă până mâine seară la ora 20:00 care vizează cantități de precipitații moderate cantitativ în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei şi al Munteniei.

Vorbim de cantități care pot depăși local 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat 30-35 de litri pe metru pătrat. Din această noapte, la munte se va depune strat de zăpadă. Vremea rămâne deosebit de rece până în jurul datei de 15 noiembrie”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Alertă meteo ANM

Cu toate că mai este o lună până ce iarna își intră în drepturi, cel puțin calendaristic, primele ninsori au fost anunțate deja în țara noastră, iar  ANM a emis azi o informare în acest sens, conform căreia la munte este așteptată zăpadă, mai ales la peste 1400 de metri altitudine.

De precizat este că avertizarea de ninsoare este valabilă în noaptea de luni spre marți, și sunt vizați mai ales Carpații Orientali și Carpații Meridionali. Acolo, local, se va depune un strat de zăpadă. Marți, în a doua parte a zilei, vântul se va intensifica pe crestele montane și o să bată cu 60-70 km/h la rafală în zona Carpaților Meridionali, spulberând zăpada.