Prognoza ANM pentru vineri, 7 august 2020. Vreme călduroasă pentru weekend

Prognoza ANM pentru vineri, 7 august 2020. Vreme călduroasă pentru weekend
Prognoza ANM pentru vineri, 7 august 2020. Vreme călduroasă pentru weekend

Weekend-ul bate la ușă, dar din punct de vedere termic în sudul și estul teritoriului ANM anunță temperaturi ridicate și caniculă. Fenomenul va fi valabil începând de astăzi și până sâmbătă, 8 august.

Prognoza ANM pentru vineri, 7 august 2020

ANM a emis ieri o atenționare de caniculă, astfel că în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34-37 de grade, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40-50 km/h. Îndeosebi astăzi și sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele prânzului la munte și în regiunile sud-vestice. În aceste teritorii, pe spații mici vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala, cu precădere și în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, local cu rafale în general de 50-55 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat.

Prognoza ANM pentru vineri, 7 august 2020. Vreme călduroasă pentru weekend
Prognoza ANM pentru vineri, 7 august 2020. Vreme călduroasă pentru weekend

Vreme călduroasă pentru vineri

Pe tot parcurusul zilei, conform buletinelor ANM, valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice,
nord-estice și nord-vestice, iar regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

In București, vremea va fi caniculară în orele amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe parcursul zilei, cu rafale în general de 50-55 km/h . Temperatura maximă va fi de 36-37 de grade, iar cea minimă de 19-21 de grade.

Un weekend cu temperatui ridicate

Pentru sâmbătă, 8 august, ANM anunță temperaturi caniculare șă vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, după-amiaza în sud și în sud-est. Astfel că, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și al Olteniei și local în Câmpia de Vest și în Dobrogea.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și grindină, la munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în jumătatea de sud-est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 24 de grade.

În București, vremea se va menține caniculară după-amiaza, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va continua să prezinte intensificări, îndeosebi pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 35-36 de grade, iar cea minimă de 19-21 de grade.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI