Meteo 6–19 septembrie. Vine frigul peste România. Temperaturile scad drastic noaptea

Meteo 6–19 septembrie. Vine frigul peste România. Temperaturile scad drastic noaptea
Meteo 6–19 septembrie. Vine frigul peste Romania. Temperaturile scad drastic noaptea

Cum va fi vremea în perioada 6-19 septembrie 2021. Meteorologii ANM nu vin cu vești bune. Temperaturile scad drastic în România, mai ales în timpul nopții. Gata cu temperaturile de vară și hainele subțiri.

Prognoză meteo pe regiuni 6–19 septembrie. Cum va fi vremea în România

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dezvăluit prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune a țării.

În Banat și Crișana, meteorologii ANM spun că regimul termic diurn este caracterizat de valori apropiate de cele specifice primei decade de septembrie, cu maxime de 23 – 25 de grade Celsius. Temperaturile scad drastic noaptea, nu vor fi mai mult de 8 – 11 grade. Jumătatea lunii septembrie debutează cu vreme bună. Ziua se vor înregistra 26 – 27 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi cele obişnuite ale perioadei, respectiv 11 – 14 grade. Șanse de ploaie sunt prognozate doar după data de 15 septembrie.

În Transilvania, în prima partea a intervalului 6-19 septembrie, temperatura aerului va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă a anului, respectiv 21 – 24 de grade Celsius. Și aici nopţile vor fi răcoroase în mare parte a regiunii, cu minime termice de 6 – 10 grade, iar în depresiuni chiar spre 1 – 3 grade.

Spre sfârșitul celor două săptămâni, ANM anunță că vremea se răcește, în special în privinţa valorilor diurne. Până în jurul datei de 15 septembrie, ploile vor fi răslețe.

Ce anunță ANM

Pentru Maramureș, meteorologii anunță temperaturi apropiate de cele normale, cu maxime de 21 – 23 de grade, în medie. Pe timpul nopții, temperaturile scad drastic, vor fi doar 6 – 9 grade Celsius. Între 9 şi 13 septembrie, se va observa o ușoară încălzire a vremii, sunt prognozate temperaturi de 23 – 25 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi cele obişnuite ale perioadei, respectiv 8 – 11 grade. După jumătatea lunii septembrie, vremea se va răci considerabil.

În Moldova va fi răcoare, cu maxime termice de 18 – 22 de grade şi minime de 6 – 9 grade. Din data de 9 septembrie, vremea se încălzește (ziua vor fi 20 – 24 de grade). Noțile rămân răcoroase, 8 – 11 grade. Nu sunt prea multe șanse de ploaie în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, probabilitatea de ploaie fiind în creştere doar în ultimele zile, după data de 16 septembrie.

Vremea pe litoral și la munte

În Dobrogea și pe litoral, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime de 19 – 22 de grade şi minime de 10 – 15 grade Celsius. După data de 15 septembrie, se va observa o ușoară încălzire, maximele vor ajunge undeva la 24 – 26 de grade, iar minimele vor fi de 13 – 18 grade.

În Muntenia, nopțile și diminețile vor fi reci. Temperaturile maxime se vor situa între 20 – 23 de grade, iar cele minime între 6 – 10 grade, în medie. Între 10 şi 14 septembrie, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor fi apropiate şi local chiar uşor mai ridicate decât cele caracteristice perioadei. Jumătatea lui septembrie vine cu valori diurne de 24 – 27 de grade şi nocturne de 10 – 15 grade. Spre sfârșitul intervalului prognozat, ANM estimează o scădere treptată a temperaturilor.

În Oltenia, vremea va fi răcoroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Vor fi temperaturi de 22 – 25 de grade, iar minime de 8 – 12 grade. Din data de 10 septembrie, se va observa o ușoară încălzire a vremii. În sudul regiunii, amiezele vor înregistra temperaturi de 28 de grade. Spre finalul celor două săptămâni, temperaturile scad.

La munte va fi cel mai frig, cu temperaturi maxime de 9 – 16 grade şi minime de 3 – 9 grade. Valorile vor fi mai scăzute la peste 1.700 de metri altitudine, unde noaptea vor fi uşor negative.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI