Meteo 2021. Iarna face ravagii în toată România. Ce județe vor fi înghițite de ninsori

Meteo 2021. Iarna face ravagii în toată România. Ce județe vor fi înghițite de ninsori
Meteo 2021, ninsori în aproape toată țara

Cu toate că astăzi ninge în aproape toată țara, temperatura maximă poate avea valori peste 18 – 20 grade, spune ANM. Pentru astăzi, 11 ianuarie, a fost emis un Cod Galben în județele Constanța și Tulcea. Aici, ANM anunță, intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 55 – 60 km/h. Meteo 2021.

Meteo 2021, ninsori în aproape toată țara

Încă de aseară, târziu, precipitațiile s-au transformat în chiciură și, ulterior, în ninsoare. ANM anunță în extremitatea de sud și de sud-est a țării temperaturile medii, apropiate de cele normale pentru această perioadă. În schimb, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în restul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării. Vor fi cantități mari de precipitații, atât sub formă de ploaie, cât și sub formă de ninsoare. Astăzi, până în jurul prânzului, la nivelul teritoriului, ANM anunță depunere de strat de zăpadă de până la 15 cm.

ANM anunță Cod Galben pentru 22 de județe

Există un Cod Galben de intensificare a vântului în județele Tulcea și Constanța, dar și în alte 21 de județe. Dacă în Constanța și Tulcea vântul, la rafală, va ajnge la 60 de km/h, în rest va bate cu până la 45 de km/h.

Conform informării ANM, zonele vizate de noul Cod Galben sunt Banatul, Oltenia, sudul țării, Muntenia, în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali. Începând de astăzi în Muntenia vor predomina ninsorile, moderate şi însemnate cantitativ. Conform ANM, se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăşi local 10 – 20 cm şi izolat 30 – 40 cm.

Fenomenele de ninsori și intensificări ale vântului vor fi resimțite până în a doua parte a acestei săptămâni, când temperaturile vor avea valori mai ridicate. În toată această perioadă, 11.01.2021 – 18.01.2021, valorile regăsite în termomentre vor fi mai scăzute decât normalul perioadei în care ne aflăm.

La nivelul Capitalei, astăzi, 11 ianuarie, vremea va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de aproximativ 7 cm. Astfel la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8 cm. Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad.

La noapte, în București, înnorările vor persista și temporar va mai ninge, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. În București, la noapte, vor fi maxime în jur de 1 grad și minime de -2 – 0 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI