Meteo 12 martie-12 aprilie. Scad drastic temperaturile. Când vine căldura, de fapt

Meteo 12 martie-12 aprilie. Scad drastic temperaturile. Când vine căldura, de fapt
Meteo 12 martie-12 aprilie. Scad drastic temperaturile. Când vine căldura, de fapt

Meteo 12 martie-12 aprilie. Suntem teoretic în anotimpul de primăvară. Numai că, în ultimele zile, vremea a fost una de iarnă, în aproapte toată țara. Pe 12 martie ANM a emis un nou comunicat pentru următoarea perioadă din martie, dar și pentru luna aprilie. În martie, spune ANM, vom mai avea parte de vreme rece. Același lucru se va întâmpla și în prima parte a lunii următoare.

Meteo 12 martie-12 aprilie. ANM anunță vreme rece în continuare în toată țara

Pentru următoarea perioadă a lunii martie ANM nu vine cu date îmbucurătoare. Astfel că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile vestice și în zona montană aferentă.

Vom avea parte, în perioada 15 – 22 martie de precipitații excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în regiunile sud-estice.

Datele prezentate de ANM arată că, începând cu data perioada 22 -29 martie, temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Tot pentru această perioadă cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână. Vor fi, posibil, ușor mai ridicate în regiunile estice al teritoriului.

Meteo 12 martie-12 aprilie. Începutul de aprilie cu temperaturi scăzute

Deși speram că vremea să se mai încălzeaacsă, ANM ne anunță că începutul luni aprilie va avea temperaturi scăzute. În perioada 29 martie – 5 aprilie, temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru aceast interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații preconizate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vești bune avem pentru următoarea săptămână din luna aprilie, când în termometre vom regăsi temperaturi mai apropiate acestei perioade din an. Astfel că mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Tot în a doua săptămână a lunii aprilie precipitațiile vor fi apropiate de cele noromale  la nivelul întregii țări.

Temperaturi mult mai ridicate voma avea de-abia din a treia săptămână a lunii următoare, iar precipitațiile vor scădea ca intensitate. La nivelul întregului teritoriu nu vor mai exista precipitații sub formă de ninsoare, poate daor sub formă de ploaie.

Primăvara își va putea intra în drepturi și vom scăpa de hainele groase purtate până acum. Deși capricioasă, primăvara va reveni cu temperaturi ridicate de-abia în a doua jumătate a lunii aprilie.

Urmăriți Playtech.ro și pe