Messi a primit cartonaș galben și amendă pentru omagiul adus lui Maradona! Coincidența incredibilă remarcată de spanioli

Leo Messi, omagiu pentru Maradona după golul marcat cu Osasuna

Lionel Messi a marcat duminică pentru FC Barcelona, în partida cu Osasuna, scor 4-0. Messi a fost cel care a închis tabela, cu un gol marcat în minutul 73. A fost o reușită spectaculoasă, cu un șut din marginea careului. După ce în prealabil reușise să depășească un adversar. Imediat după gol, Messi și-a dat tricoul jos și a rămas într-un echipament cu numărul 10 pe care l-a purtat Diego Maradona la Newell’s Old Boys. Chiar echipa la care și-a început Messi junioratul, înainte de a fi luat de FC Barcelona.

Golul pe care l-a marcat Messi cu Osasuna, identic cu prima reuşită a lui Maradona pentru Newell’s

Gestul lui Messi a făcut înconjurul lumii și a fost aplaudat de iubitorii fotbalului din întreaga lume. Dar nu a fost pe placul arbitrului Mateu Lahoz, care i-a dat cartonaș galben fotbalistului Barcelonei. Acesta a ales să aplice la sânge regulamentul sportiv, care de mai mulţi ani interzice afişarea de mesaje pe sub tricoul oficial de joc. Mai mult, Leo nu a fost iertat nici de Liga Profesionistă de Fotbal din Spania. Gestul lui Messi a fost amendat cu 3.000 de euro, sumă pe care o va plăti chiar FC Barcelona.

Leo Messi nu a protestat deloc la decizia lui Mateu Lahoz. Într-un meci pe care catalanii l-au tranşat foarte repede, starul argentinian a tot încercat să marcheze. Pentru a-l putea pe cel care i-a fost un adevărat idol. Lui şi tuturor fanilor fotbalului din Argentina. Iar golul din minutul 73 a fost cu atât mai special. Jurnaliştii spanioli au remarcat că reuşita lui Messi de duminică şi cea a lui Diego Maradona, prima a lui pentru Newell’s, sunt identice. Aceeaşi acţiune la marginea careului, încheiată cu şut în colţul opus.

Diego Maradona s-a stins din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, după ce a suferit un stop cardiac. Se afla în locuinţa sa din oraşul Tigre, unde se recupera după o operaţie la cap. Poliţia a început deja o anchetă pentru a stabili dacă medicii starului argentinian pot fi acuzaţi de omor din culpă.

Palmaresul lui Diego Maradona

  • Campionatul Mondial cu Argentina (1986)
  • Cupa Spaniei cu Barcelona (1983)
  • Supercupa Spaniei cu Barcelona (1984)
  • Serie A cu Napoli (1987, 1990)
  • Cupa Italiei cu Napoli (1987)
  • Supercupa Italiei cu Napoli (1991)
  • Cupa UEFA cu Napoli (1987)
  • Campionatul Mondial U20 cu Argentina (1979)
  • Campionatul Argentinei cu Boca Juniors (1981)
  • Cel mai bun marcator din Serie A (1988, 15 goluri)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI