30 dec. 2021 | 11:30

Meseria unde salariul este de 20.000 de euro. Nu ai nevoie de studii, britanicii sunt disperați să angajeze

Diverse
Meseria unde salariul este de 20.000 de euro. Nu ai nevoie de studii, britanicii sunt disperați să angajeze

Cei interesați de oficialii Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord au acum posibilitatea de a practica o meserie la care cel mai mic salariu este 20.480 de lire sterline pe an, nefiind necesare studii pentru ocuparea posturilor vacante. Mai mult, englezii sunt disperați să găsească oameni din întreaga lume, dispuși să muncească cât se poate de repede. Mai multe detalii, în continuare.

Meseria unde salariul este de 20.000 de euro

Marea Britanie caută să angajeze mii de străini de pretutindeni de pe glob, într-un domeniu de activitate în care nu mai puțin de 40.000 de angajați au renunțat la posturi în ultima jumătate de an, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Sectorul se confruntă cu provocări fără precedent cauzate de pandemie. Modificările pe care le-am făcut în viza de sănătate și îngrijire vor întări forța de muncă și vor ajuta la atenuarea unora dintre presiunile care se confruntă în prezent“, a transmis ministrul de Interne al Regatului Unit, Priti Patel.

La rândul lui, Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Regatul a informat că pandemia de COVID-19 a cauzat în țară provocări fără precedent. În urma unei recomandări din partea Comitetului Consultativ pentru Migrație, care a spus că acest sector se confruntă în prezent cu dificultăți majore și în creștere, se va impune relaxarea măsurilor.

Citește și: Meseria care dispare din România. Ce se va întâmpla până în 2025 în țară

Britanicii sunt disperați să angajeze

Pe cale de consecință, regulile pentru intrarea în interes de muncă pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord vor cunoaște modificări pentru lucrătorii de îngrijire, asistenții de îngrijire și lucrătorii de îngrijire la domiciliu, care vor fi adăugați pe lista de ocupații deficitare a Ministerului de Interne.

Așa se face că, în Marea Britanie, lucrătorii de îngrijire care ajung cu o viză de 12 luni pentru sănătate și îngrijire vor primi un salariu anual de minimum 20.480 de lire sterline pentru a se califica. Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Mai mult, pentru a atrage lucrători din străinătate, autoritățile din Regatul Unit au informat că aceștia vor putea aduce cu ei persoane aflate în întreținere, inclusiv un partener și copii.

Ministerul Britanic de Interne a mai comunicat și faptul că va continua, până la finele lui 2024, o schemă de vize pentru a permite lucrătorilor sezonieri din horticultura să vină în Regatul Unit.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
„O suspectam pe soția mea de infidelitate, dar ce am aflat a fost mult mai rău”. Un bărbat a fost în stare de șoc când a descoperit adevărul
Click.ro
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Capital.ro
Mesaje de Florii 2024. Cele mai frumoase urări și felicitări pentru cei care poartă nume de flori
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Se IESE la PENSIE cu 15 ANI mai DEVREME. Regulă în LEGEA PENSIILOR
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro