25 ian. 2023 | 14:14

Meseria din România unde trei sferturi dintre oameni declară venituri sub salariul minim. ANAF a intrat pe fir

Știri generale
Meseria din România unde trei sferturi dintre oameni declară venituri sub salariul minim. ANAF a intrat pe fir
Meseria din România unde trei sferturi dintre oameni declară venituri sub salariul minim pe economie. Inspectorii ANAF au intrat pe fir.

Meseria din România unde trei sferturi dintre oameni declară venituri sub salariul minim pe economie. Conducerea ANAF a anunțat, încă de la finalul anului trecut, că urmează să demareze controale în domeniul de activitate amintit. Hotărârea inspectorilor produce deja efecte, potrivit ultimelor informații.

Meseria din România unde trei sferturi dintre oameni declară venituri sub salariul minim

Veste importantă anunțată de ANAF încă din luna noiembrie a anului 2022. Președintele instituției, Lucian Heiuș, a informat, la vremea respectivă, că inspectorii vor extinde controalele și la nivelul cabinetelor medicale. În mod special, la cabinetele medicilor stomatologi, unde a fost descoperită o zonă de neconformare fiscală.

Inspectorii ANAF au intrat pe fir, după ce au descoperit discrepanțe majore între veniturile medicilor stomatologi declarate la stat și banii încasați în mod real. Specialiștii din domeniul stomatologiei declară venituri foarte mici, în comparație cu cele înregistrate anual.

În medie, venitul raportat de către medicii cu pricina spre impozitare, la statul român, reprezintă o sumă de doar 2.581 de lei pe lună, potrivit informațiilor puse la dispoziție de ANAF.

„Conform datelor de la nivelul Agenției ANAF, a rezultat că, în anul 2021, un număr de 12.174 de contribuabili (persoane fizice autorizate – cabinet medical individual), care desfășoară activități de asistență stomatologică – cod CAEN 8623, au realizat un venit impozabil de 377.075.245 lei, rezultând o medie a venitului impozabil/contribuabil anual de 30.974 lei, respectiv o medie a venitului impozabil lunar/contribuabil de 2.581 lei”, arată un document consultat de Profit.ro.

ANAF a intrat pe fir. Inspectorii extind controalele în rândul medicilor stomatologi

În baza datelor mai sus expuse, inspectorii ANAF vor să extindă controalele și campania de informare în rândul medicilor stomatologi. S-a descoperit că, în procentaj de trei sferturi, medicii stomatologi declară venituri sub salariul minim pe economie.

Potrivit celor mai recente date financiare înregistrate de ANAF, 76% dintre medicii stomatologi au declarat, în anul 2021, venituri anuale sub nivelul a 12 salarii brute minime pe economie, adică sub suma de 27.600 de lei.

„Analiza veniturilor declarate prin Declarația unică, de către contribuabilii persoane fizice autorizate cu cod CAEN 8623, relevă că din cei peste 12.000 de contribuabili, un procent de 76% declară venituri impozabile sub nivelul a 12 salarii minime brute pe țară (27.600 lei).

Totodată, precizăm că dintre aceștia, un procent de 40% se află în situația în care, fie au declarat pierdere fiscală, fie nu au depus Declarația unică pentru anul 2021”, mai arată datele puse la dispoziție de către inspectorii ANAF în documentul citat.

Amintim că, încă de anul trecut, președintele ANAF a atras atenția clienților de la cabinetele stomatologice să solicite bonul fiscal, așa cum este corect când trebuie să achite anumite sume de bani.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Te sancționează în mașină! E ceva banal, dar amenzile sunt mari
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Se reintroduce oficial serviciul militar obligatoriu. Cine va fi chemat şi câte luni durează
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro