Mese ușoare pentru Revelion 2022, recomandate de un bucătar celebru din România: „Doar lapte și apă plată cu lămâie“ (exclusiv)

Mese ușoare pentru Revelion 2022, recomandate de un bucătar celebru din România: „Doar lapte și apă plată cu lămâie“ (exclusiv)

Un celebru bucătar din România le oferă românilor câteva sfaturi prețioase cu privire la detoxifierea organismului în această perioadă, în care românii mănâncă pe săturate, de cârnați, la sarmale, la salata de boeuf sau cozonac – considerate adevărate bombe calorice. Mai mult, reputatul specialist în gastronomie vine și cu o idee de meniu, sănătos și ușor, pentru seara Revelion 2022. Mai multe detalii, în continuare.

Mese ușoare pentru Revelion 2022

Dacă nu ai putut spune „Nu“ bunătăților tentante de pe masa de Crăciun, iar acum digestia îți face probleme, nu te îngrijora. Celebrul bucătar român, Petrișor Tănase, vine cu sfaturi utile pentru cei care au sărbătorit cu un meniu greu, din care nu au lipsit tradiționalele sarmale, salata de boeuf, cârnații, friptura, tortul sau cozonacul.

„După aceste zile, în care am avut pe masă mâncăruri destul de grele pentru stomac, aș recomanda o salată de morcov cu țelină, peste care puneți zeamă de lămâie. Mâncărurile din legume sunt binevenite, să dăm un pic deoparte carnea, în aceste zile, dar și băuturile alcoolice. Ca băuturi, puteți consuma doar lapte și apă plată cu lămâie“, ne sfătuiește Petrișor Tănase.

Specialistul în gastronomie vine și cu o propunere de meniu simplu și sănătos pentru petrecerea de Anul Nou, care se prepară extraordinar de ușor.

„În noaptea de Revelion, ideal este să nu mâncăm mult, ci o tartină-două cu icre de Manciuria, mai merge la fel o tartină cu somon afumat. Cam atât aș zice, pentru start. Apoi să gătiți la cuptor ceva pește, somon, ton sau pește spadă, cu legume, sparanghel sau broccoli, stropit totul cu puțin ulei de măsline.

La gustare, e bine să bem un pahar cu votcă. Pentru felul principal vă recomand un mușchi de vită, pus la cuptor, cu salată verde și cu multă lămâie. La pește, recomand un vin alb sec, iar la friptura de vită recomand vinul roșu. Iar ca desert, tortul de ciocolată este ideal pentru noaptea de Revelion“, ne-a mai spus bucătarul.

Citește și: Superstiții la masa de Revelion 2021. Ce alimente aduc banii în viața ta

Recomandarea unui bucătar celebru

Mai mult, Petrișor Tănase ne învață și cum să ne ferim de obezitate, o boală cronică la care România se situează pe locuri fruntaşe în Europa. Celebrul bucătar duce un stil de viață sănătos, despre care ne-a povestit și nouă.

În vârstă de 63 de nai, Tănase continuă să facă sport și este foarte atent la alimentație.

„Eu merg și acum la sala sport, alături de cei tineri, trebuie să trăim și noi, pe lângă ei, deși suntem la vârsta a treia. Le recomand tuturor, nu neapărat sala de sport, ci plimbări în aer liber, în parc, indiferent că ești pensionar sau că ești certat cu cântarul. Mișcarea face bine. Nu stați tolăniți, în fotoliu, în fața televizorului, nu fiți leneși! Lenea ne omoară! Ieșiți la plimbare, în parc! Veți vedea că veți dormi neîntorși, veți fi mai energici și mai cu chef de viață“, a spus bărbatul.