Mesajul transmis de Pele, după ce s-a aflat că fostul campion mondial nu mai răspunde la chimioterapie: „Am multă credinţă în Dumnezeu” Update

Mesajul transmis de Pele, după ce s-a aflat că fostul campion mondial nu mai răspunde la chimioterapie: „Am multă credinţă în Dumnezeu” Update
Starea lui Pele este tot mai gravă. Publicația Folha anunță că brazilianul de 82 de ani nu mai răspunde la tratament

Naționala „Cariocas” s-a calificat în optimile Campionatului Mondial de Fotbal, dar brazilienii sunt foarte îngrijorați din pricina legendarului Pele. Triplu campion mondial se află internat de trei zile într-un spital din Sao Paolo și deși fiica lui transmite că starea este bună există tot mai multe zvonuri care anunță că fostul jucător de fotbal nu mai răspunde la tratament. Medici au decis să-l transfere într-un mute într-un salon unde i se acordă o îngrijire specială.

Mesajul lui Pele. „Vreau să rămâneți calmi și pozitivi”

Fostul mare fotbalist a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, după ce presa din Brazilia a scris că starea de sănătate a fotbalistului de 82 de s-a înrăutățit. Acesta a spus că este „puternic” și că are „multa speranță”.

„Prieteni, vreau să rămâneți toți calmi și pozitivi. Sunt puternic, cu multă speranță și îmi urmez tratamentul ca de obicei. Vreau să mulțumesc întregii echipe medicale și de asistență medicală pentru toată îngrijirea pe care am primit-o. Am multă credință în Dumnezeu și fiecare mesaj de dragoste pe care îl primesc din toată lumea mă ține plin de energie. Și urmăriți Brazilia la Cupa Mondială!”, arată un mesaj postat pe pagina de Instagram a lui Pelé.

Pele, în stare tot mai gravă. Brazilianul nu mai răspunde la tratament

Brazilienii sunt cu sufletul la gură și așteaptă vești despre Pele. Idolul lor a fost internat săptămâna această după ce pe corpul său au apărut mai multe umflături. În termeni medicali este vorba de o o inflamaţie generalizată în organism şi o insuficienţă cardiacă decompensată. Jurnaliștii spun că este vorba de o metodă elegantă de a spune că Pele are o reacție agresivă la tratamentul cu citostatice pe care medicii i l-au schimbat de mai multe ori după ce anul trecut i-a fost extirpată o tumoare la colon.

Fiica lui a încercat să liniștească lucrurile și a spus că nu este vorba de o urgență. „Prieteni, sunt în spital pentru controlul lunar. Este mereu plăcut să primesc mesaje pozitive. Mulţumesc Qatarului pentru acest omagiu şi le mulţumesc tuturor celor care îmi transmit energie pozitivă”, a transmis și Pele pe Facebook, după ce pe una dintre clădirile de la Campionatul Mondial de Fotbal a fost proiectat chipul său.

Publicația braziliană Folha anunță că situația este de la oră la oră tot mai grea. Pele nu mai răspunde la chimioterapie, iar medicii au decis să-l mute în salonul pentru „îngrijire paliativă” al spitalului Albert Einstein din Sao Paulo. Practic, în acest moment, fostul atacant al naționalei sud-americane nu mai primește tratatment specific, ci doar anumite medicamente care să-i atenueze din dureri. „Rugați-vă pentru Rege”, a fost mesajul scurt al lui Mbappe, adresat microbiștilor, după ce a aflat vestea.

Pele are 82 de ani este singurul fotbalist din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970). În ultimii ani s-a retras din viața publică din cauza problemelor de sănătate.

Urmăriți Playtech.ro și pe