12 mart. 2024 | 13:27

Mesajul neaşteptat găsit de un şofer pe parbrizul maşinii accidentate. Cine i-a lovit autoturismul: „Vreau să îţi mulţumesc”

Diverse
Mesajul neaşteptat găsit de un şofer pe parbrizul maşinii accidentate. Cine i-a lovit autoturismul:
Cei care fug de la locul unor astfel de incidente o fac din lipsa de responsabilitate

Nu de puține ori te-ai trezit cu mașina lovită în parcare, fără să știi cine a fost vinovatul, iar cel care a făcut asta nu a lăsat nici măcar un bilet. Dar, iată că există și situații care contrazic practica generală, și vorbim despre mesajul neaşteptat găsit de un şofer pe parbrizul maşinii accidentate. Citește mai departe și află cine i-a lovit autoturismul, dar și ce i-a scris.

De ce unii oameni care lovesc mașini în parcare fug și nu lasă nici măcar un bilet?

Este una din acele situații în care nu prea mai ai ce să faci tu, ca și păgubit, decât să-ți duci mașina la reparat, în funcție de stricăciunile produse. Dar, cu toate astea, întrebarea rămâne în picioare, iar răspunsurile pot varia. De exemplu, cei care fac astfel de lucruri pot intra în panică și pot lua decizia impulsivă de a fugi de la locul accidentului fără a lua în considerare consecințele.

Vezi și: Accident înfiorător în București, produs de un șofer fără permis. Doi copii au fost grav răniți, în timp ce vinovatul a încercat să fugă

Teama de a intra în necazuri, de a se confrunta cu repercusiuni legale sau de a avea de-a face cu cealaltă parte implicată în accident poate determina acest comportament. Un alt răspuns ar fi că, este posibil ca unii oameni să nu-și dea seama că au provocat daune unui alt vehicul, mai ales dacă impactul a fost minor sau a avut loc într-o parcare aglomerată, unde este posibil să nu fi observat.

Alții pot nega implicarea lor în accident sau se pot convinge că pagubele nu sunt suficient de semnificative pentru a justifica lăsarea unui bilet. Dar, din păcate, de cele mai multe ori, mai ales dacă sunt conștienți de situație, cei care fug de la locul unor astfel de incidente o fac din lipsa de responsabilitate, evitarea consecințelor sau prioritizarea interesului personal.

Mesajul neaşteptat găsit de un şofer pe parbrizul maşinii accidentate

Dar, fără a generaliza lucrurile, deși sunt din ce în ce mai multe astfel de situații, în cazul de față vorbim de cineva responsabil, sau cel puțin așa reiese din mesajul neaşteptat găsit de un şofer pe parbrizul maşinii accidentate.

Proprietarul mașinii lovite a publicat pe rețelele de socializare mesajul găsit, iar ceea ce este scris, pe cât de emoționant este, pe atât de mult le dă și o lecție celorlalți, care din lipsa de responsabilitate pot lua decizia de a fugi, fără nici măcar un bilet lăsat în urma lor.

Vezi și: Liviu Vârciu, în căutarea şoferului care i-a lovit maşina în parcare. Prezentatorul şi-a pus mâinile în cap: „Mamă, ce îţi fac eu ţie!”

Am 4 ani și am lovit mașina cu biciclieta”, scria în mesajul neaşteptat găsit de un şofer pe parbrizul maşinii accidentate. Cu alte cuvinte, cel care producea incidentul era un băiețel de doar 4 ani, dar se pare că extrem de responsabil. Iar proprietarul scrie în textul atașat imaginii următoarele:

„Azi dimineață am gasiti acest bilet pus în parbriz! Vreau în primul rand sa ii mulțumesc copilașului respectiv, vreau sa îl felicit pentru faptul ca este responsabil și în același timp felicitări părinților!

Dragul meu îmi permit sa postez acest mesaj , deoarece noi adulții avem momente când fugim de responsabilitati. Iti mulțumesc!

P.s.- se mai întâmplă, dar sper ca tu ești bine și nu te-ai lovit”, a scris respectivul proprietar, iar unul din comentariile la postarea sa spune că „sunt sperante ca ne vindecăm!” (vezi foto galerie)

Deși există legi care pot impune anumite conduite în societate, inclusiv în trafic, până la urmă ține de noi ca indivizi să știm când și cum să ne purtăm.

Civilizația unei soecietăți se vede și în trafic

Pe lângă respectarea regulilor de circulație, a regulilor de comportament preventiv, sau defenisiv, precum și responsabilitatea și asumarea consecințelor, ține și de cei 7 ani de acasă, așa cum se mai spune și în popor. Poate de aici și reacția unuia dintre internauți care scria că „sunt speranțe că ne vindecăm!”.

Vezi și: O femeie a parcat mașina într-o zonă rezidențială și a găsit un bilet de necrezut sub ștergător: ‘Supravegherea cartierului’

În afară de asta, mai trebuie reamintit că în cazul părăsirii locului accidentului, chiar dacă vorbim de o mașină parcată, iar pagubele sunt neînsemnate, este pedepsit de lege, în cele din urmă acest gen de situații pot provoca costuri financiare și emoționale victimelor implicate. Așa că, mare atenție la ce faceți și cum reacționați în astfel de situații.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Doliu național! S-a stins marele ANTRENOR al României. Legendă a sportului mondial
Capital.ro
Cele șase flori care înfloresc tot anul. Trucuri de îngrijire pentru a te bucura cât mai mult de frumusețea lor
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro