Mesajul lui Dalai Lama pentru Europa. Ce a declarat despre imigranți

de: Claudiu Surmei
29 06. 2019

Dalai Lama a transmis un mesaj pentru europeni cu privire la ce trebuie să facă în privința imigranților. Liderul spiritual al tibetanilor este de părere că Europa ar trebui să îi primească pe refugiați și să le ofere sprijin, dar ținta să fie întoarcerea acestora în țările din care provin.

Mesajul lui Dalai Lama: „Europa ar trebui să rămână a europenilor”

În vârstă de 84 de ani, liderul spiritual al tibetanilor a vorbit despre Brexit, în contextul în care în campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană s-a folosit și un citat din Dalai Lama.

„Sunt un admirator al spiritului Uniunii Europene. Eu sunt din exterior, dar cred că Marea Britanie ar trebui să rămână în UE”, a declarat călugărul budist în cadrul unui interviu acordat celor de la BBC.

El a tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul imigrației masive, fenomen în urma căruia Europa ar putea deveni un continent majoritar musulman sau african.

„Ţările europene ar trebui să-i primească pe aceşti refugiaţi, să le ofere educaţie şi pregătire, iar ţinta să fie ca aceştia să se întoarcă în ţările lor. Într-un număr limitat ar putea să rămână, dar întreaga Europa ar putea deveni în cele din urmă musulmană sau africană. Le este mai bine în ţările lor. Europa ar trebui să rămână a europenilor”, a mai spus Dalai Lama.

Dalai Lama a primit Premiul Nobel pentru Pace

Jetsun Jamphel Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso este cel de-al 14-lea Dalai Lama, șeful spiritual al budiștilor tibetani și liderul guvernului tibetan aflat în exil în Dharamshala. Potrivit site-ului wikipedia, „mai multe universități occidentale i-au conferit titlul de Doctor Honoris Causa ca o recunoaștere a importanței scrierilor sale asupra filozofiei buddhiste și a rolului pe care personalitatea sa îl joacă în dialogul ecumenic și în menținerea armoniei între marile religii ale lumii.”

Dalai Lama a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace în anul 1989.