19 apr. 2020 | 15:08

Mesajul esențial al Poliției pentru români de Paște. ”Legislația pedepsește asta”

Știri generale
Mesajul esențial al Poliției pentru români de Paște. ”Legislația pedepsește asta”
Cum poți primi o amendă de 20.000 de lei de 1 Mai. Anunțul Poliției Române pentru populație

Oamenii au distribuit în masă un mesaj fals. Întâmplarea a fost semnalată de Poliția Română, pe Facebook, amintind că legislația pedepsește comunicarea de știri eronate.

Mesajul Poliției Române, de Paște

În vremuri marcate de răstrângerea libertăților de orice fel, sfintele Paști au fost împărțite de voluntari, printr-un acord între Patriarhia Română și Ministerul de Interne, pentru a ajuta credincioșii ortodocși să ”simtă” Sărbătoarea Învierii. Echipați cu măști, viziere și mănuși, binevoitorii au bătut din poartă în poartă, pentru a aduce zâmbete. Până acum, pâinea binecuvântată se dăruia în timpul slujbelor, iar momentul nu și-a pierdut însemnătate nici anul acesta.

„Pâinea binecuvântată numită Paști, sfințită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor vineri, sâmbătă în intervalul orar 7-17 în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecție (mască, distanță socială marcată exact ca la magazine). În declarația pe proprie răspundere la locul deplasării credinciosul va face precizarea pentru ridicarea Sfintelor Paști și va trece numele locașului de cult”, a clarificat ministrul Marcel Vela.

”Legislația pedepsește asta!”

În acest context, a apărut și un mesaj, dar unul fals. Potrivit acestuia, pasca primită de la voluntari ar fi fost stropită cu o substanță neidentificată de către autorul anunțului. Mai mult, persoana în cauză a avertizat că din vina acesteia ar fi murit doi copii din județul Ialomița, după ce au mâncat-o.

„NU MÂNCAȚI PASCA!!!!Au murit 2 copii din județul Ialomița după ce au mâncat. Pasca este stropită cu ceva…VĂ ROG DIN SUFLET, DAȚI SHARE SHARE SHARE să ajungă cât mai departe. Ne omoară nenorociții”, este mesajul fals ajuns viral.

Poliția Română s-a ocupat de această situație și a anunțat, prin intermediul Facebook-ului, că alerta este falsă, amintind autorului, dar și celor care mai aduc în lume astfel de zvonuri, că legislația pedepsește comunicarea de știri eronate.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro