Mesajul craiovenilor către Lia Olguța Vasilescu, după vot: „Craiova nu mai este roșie”

Mesajul craiovenilor către Lia Olguța Vasilescu, după vot: „Craiova nu mai este roșie”
Lia Olguța Vasilescu, purtătoare de cuvânt a PSD. FOTO Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Craiova era considerată, până la scrutinul europarlamentar de duminică, fief al PSD. Orașul e reprezentat în partid de persoane extrem de influente precum Lia Olguța Vasilescu și soțul ei, Claudiu Manda. PSD a obținut, însă, o înfrângere usturătoare acolo. Iar craiovenii au un mesaj pentru social-democrați.

Pe rețelele de socializare, craiovenii au marcat victoria înregistrată de USR-PLUS și înfrângerea PSD: „Craiova nu mai este roșie” – a fost principalul mesaj transmis social-democraților.

„Este o lecţie dată, în primul rând, Olguţei Vasilescu. Să nu mai creadă că deţine puterea absolută în Bănie. Iar pe tine, Dragnea, nu, nu te scoatem de la puşcărie“, a fost unul dintre mesajele craiovenilor după alegerile europarlamentare.

De ce a pierdut PSD în Craiova

PSD știa că municipiul Craiova este fief al partidului și că nu are cum să piardă alegerile acolo. A organizat un mare miting în luna aprilie la care au participat peste 40.000 de persoane, potrivit organizatorilor. Dar mulți craioveni s-au arătat deranjați că orașul a fost blocat din cauza acestui eveniment și că salariații instituțiilor de stat au fost obligați să participe.

Când am scris că mătuşa mea a fost ameninţată că-şi pierde locul de muncă de la Regia de Apă dacă nu vine la miting, toţi pesediştii mi-au sărit în cap şi au zis să vin cu dovada. Votul din 26 mai este dovada. Votul nostru arată că aţi adus oamenii cu forţa la miting„, a scris unul dintre internauți pe contul său de Facebook.

PSD, campanie cu forța în Craiova

Claudiu Manda, candidat PSD la europarlamentare,  a fost acuzat că își face campanie electorală cu forța. Soțul Liei Olguța Vasilescu era acuzat că cere parolele de Facebook ale angajaților de la Primăria Craiova.

Un deputat PNL a depus o plângere penală pe numele lui Claudiu Manda. Nicolae Giurea le cere procurorilor să verifice dacă angajații Primăriei Craiova au fost forțați să dea parolele de la conturile de Facebook.

În acet fel, susține deputatul PNL, Claudiu Manda ar fi vrut să schimbe pozele de profil cu poza sa de campanie. Cu alte cuvinte, să arată că acei angajați de la stat susțin PSD la europarlamentare.

Mesajul pe care l-a transmis Liviu Dragnea la Craiova, în timpul mitingului, s-a dovedit într-un final fără acoperire.

„Mulţi dintre voi mi-aţi spus «Liviule, nu te lăsa!». Mi-a mai zis cineva: «Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim să te scoatem de acolo». Sper să nu ajungem acolo. Asta este dorinţa lui Iohannis, pentru că este îngrozit de noi”, declara fostul lider al PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI