Mesaje și urări de Sfântul Alexandru 2022. Sfântul Alexandru este considerat de Biserică și credincioși protectorul omenirii. Este sărbătorit în fiecare an pe data de 30 august, iar mulți români îi poartă numele. Iată câteva idei de mesaje și urări pentru cei dragi care își sărbătoresc ziua onomastică de Sfântul Alexandru.
Sfântul Alexandru a trăit în secolul al IV-lea. A fost ucenicul Arhiepiscopului Mitrofan al Bizantinului, iar ulterior a fost numit patriarh în locul acestuia. De asemenea, Sfântul Alexandru a fost trimis de către Patriarh să participe la Sinodul I ecumenic de la Niceea, pentru a apăra dreapta credință de Arie.
Câțiva dintre preoții și partizanii acelor timpuri au început să răspândească o învățătură neconformă cu tradiția și credința Bisericii. Sfântul Alexandru a fost trimis să apere religia și credința împotriva acestora.
După ce s-a încheiat Sinodul, un înger i-a apărut Patriarhului, spunând că cel care va lua scaunul bisericesc va fi Alexandru slujitorul său. Sfântul Alexandru a ajuns Patriarh al Constantinopolului, continuând să apere Credința Ortodoxă în fața intrigilor lui Arie și a acoliților săi. Sfântul Alexandru s-a stins din viață la vârsta de 98 de ani, în anul 337.
Despre cele care poartă numele de Alexandra se spune că sunt ambițioase, curajoase și puternice, iar partenerul ei de viață trebuie să fie la același nivel cu ea. Poate avea o carieră de succes în domenii precum finanțe, jurnalism, sport sau justiție.
Persoanele care au numele Alexandru sunt sociale, optimiste, independente. De regulă, sunt firi distinse, energice și înzestrate cu o anumită carismă. Alexandru este mereu cu zâmbetul pe buze și se face remarcat și îndrăgit repede.
Cea mai veche atestare a acestui nume provine din Grecia antică, din Iliada. Aleksandros a fost unul dintre fiii regelui Priam. Femininul Aleksandra a apărut pentru prima oară în Descrierea Eladei a lui Pausanias.
De asemenea, Aleksandros este considerat un nume compus din verbul grecesc alexo, care înseamnă a apăra, proteja, formă de genitiv a substantivului aner – bărbat, om, element frecvent în onomastica greacă. Prin urmare, semnificația numelui Alexandru ar fi care îi apără pe oameni.
Numele „Alexandru” s-a bucurat de popularitate și în Europa apuseană medievală, datorită lucrării Alexandria sau Romanul lui Alexandru cel Mare. Timp de secole la rând, a fost opera literară cu cea mai largă răspândire.
În ceea ce privește folclorul românesc, Alexandrul este un ideal de vitejie. Numele de „Alexandru” a fost un nume tradițional pentru domnitori. Nu mai puțin de 22 de domnitori din Țara Românească și Moldova au purtat acest nume.
Citește și: Când este Sfântul Alexandru 2022. In ce zi pică și ce este bine să faci